Πως η λεύκανση αιδοίου  φωτίζει  το σκούρο χρώμα του δέρματος

Λεύκανση γεννητικής περιοχής ή λεύκανση αιδοίου είναι η θεραπεία που επιλέγεται για τις δυσχρωμίες.

Οι σύγχρονες γυναίκες είναι εξοικειωμένες με το σώμα τους και έχουν ξεπεράσει τους περιορισμούς του παρελθόντος που ήθελαν τη γεννητική περιοχή να είναι ταμπού. Πλέον οι γυναίκες ασχολούνται με την ευαίσθητη περιοχή και πέρα από την υγιεινή της, ενδιαφέρονται και για την εμφάνιση της, σύμφωνα με τα αισθητικά τους κριτήρια. Αυτός είναι και ο λόγος που η αιδοιοπλαστική έχει γνωρίσει τόσο μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και είναι τόσο δημοφιλής.

Πέρα από τα λειτουργικά προβλήματα της περιοχής, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που επιθυμούν να επέμβουν και για αισθητικούς λόγους στο αιδοίο. Πιο συγκεκριμένα, η πλαστική του αιδοίου αντιμετωπίζει ορισμένες δυσμορφίες όπως είναι η ασυμμετρία, η ανομοιομορφία, η υπερτροφία των χειλιών και η χαλάρωση του δερματικού ιστού. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως η δυσχρωμία δεν καθιστά απαραίτητη την αισθητική επέμβαση. Ωστόσο, αρκετές γυναίκες νιώθουν αμηχανία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής λόγω της εμφάνισης του αιδοίου τους με αποτέλεσμα να πλήττεται και η αυτοπεποίθηση τους και η σεξουαλική τους ζωή.

Τι είναι η αιδοιοπλαστική

Η αιδοιοπλαστική ή πλαστική του αιδοίου ανήκει στον κλάδο της Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας και επιλύει τα αισθητικά ή λειτουργικά προβλήματα που προκαλούνται από τις δυσμορφίες στην ευαίσθητη περιοχή. Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι και οι δυσχρωμίες.

Τι είναι οι δυσχρωμίες της γεννητικής περιοχής

Οι δυσχρωμίες της γενετικής περιοχής εξηγούνται ως η υπερμελάγχρωση του αιδοίου, δηλαδή η εμφάνιση του σκούρου χρώματος. Το σκούρο χρώμα του αιδοίου υπάρχει είτε εκ γενετής ή μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας. Στη δεύτερη περίπτωση είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στην αποτρίχωση με κερί, τη γήρανση, το τρίψιμο με τα ρούχα σου, τις ορμόνες ή τον τοκετό.

Τι είναι η λεύκανση αιδοίου

Λεύκανση αιδοίου είναι η θεραπεία που εφαρμόζεται για την εξαφάνιση των δυσχρωμιών στην ευαίσθητη περιοχή των γυναικών. Πρόκειται για την ιδανική λύση για όσες γυναίκες θέλουν ν’ απαλλαγούν από το σκούρο χρώμα στο αιδοίου τους και επιθυμούν να ανακτήσουν τη νεανική του όψη. Η λεύκανση αιδοίου αποτελεί μία ανώδυνη και ασφαλή διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιούνται εξελιγμένο laser CO2 και ειδικές δερματολογικές κρέμες. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πως το αποτέλεσμα που επιφέρει τον laser CO2 δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση μ’ αυτό των λευκαντικών κρεμών που υπάρχουν στην αγορά και δεν έχουν αποδειχθεί εξίσου αποδοτικές. Επιπλέον, αξίζει ν’ αναφερθεί πως μία έως δύο συνεδρίες της μισής ώρας είναι αρκετές για να αφαιρεθεί η στοιβάδα της μελανίνης και ν’ αποκτήσει το αιδοίο σας το χρώμα του δέρματος. Μάλιστα το αποτέλεσμα δεν είναι παροδικό αλλά η γυναίκα που επιλέγει τη θεραπεία απαλλάσσεται μια για πάντα από τις δυσχρωμίες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της λεύκανσης αιδοίου είναι πως πρόκειται για μια εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη θεραπεία που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως μετά την εφαρμογή της θεραπείας ενδέχεται να νιώθετε ένα ελαφρύ κάψιμο για δύο ημέρες το πολύ ενώ για μία βδομάδα θα πρέπει να απέχετε από το σεξ. Η δημοφιλία της θεραπείας, που είναι συνεχώς αυξανόμενη, έχει να κάνει σημαντικά και με την επιλογή μεγάλης πλειοψηφίας των γυναικών να κάνουν αποτρίχωση με laser αφήνοντας εντελώς εκτεθειμένη και ορατή την περιοχή με συνέπεια να θέλουν να δείχνει όσο πιο όμορφη γίνεται.

Επικοινωνήστε  με το ιατρείο του Γυναικολόγου Δρ. Ναούμ που είναι ειδικός στην Επανορθωτική – Αισθητική Γυναικολογία και Πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία Κοσμητική Γυναικολογίας. Ο ιατρός θ’ αναλαμβάνει να εξετάσει την περίπτωση σας και να σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τη θεραπεία σας.