Aθήνα: (+30) 2108835100 | Γλυφάδα: (+30) 2108835100 | Θεσσαλονίκη: (+30) 2310244644|info@drnikosnaoum.com

Κολποπλαστική

Κολποπλαστική2021-04-02T17:49:48+03:00
ΚΟΛΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΚΟΛΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η Κολποπλαστική είναι μία επέμβαση που στοχεύει στη σύσφιξη του γυναικείου κόλπου που έχει χαλαρώσει λόγω τοκετών ή φυσιολογικής γήρανσης. Η χειρουργική επέμβαση του κόλπου μπορεί να περιλαμβάνει τόσο τη σύσφιξη του κολπικού πυελικού δαπέδου όσο και την αναδόμηση και ενίσχυση των περιγεννητικών μυών στο εξωτερικό μέρος του κόλπου.

Η χαλάρωση της περιοχής μπορεί να οφείλεται στους φυσιολογικούς τοκετούς που έχει κάνει μια γυναίκα. Αυτοί δεν επιτρέπουν στο αιδοίο και στον κόλπο να επανέλθει στην προ της γέννας κατάστασή του. Επίσης, η χαλάρωση της περιοχής μπορεί να οφείλεται στη φυσιολογική γήρανση. Οι μύες της περιοχής που ανορθώνουν και διατηρούν την ελαστικότητα του κόλπου συχνά υφίστανται μόνιμη βλάβη και χαλαρώνουν, καθώς το έμβρυο εξέρχεται. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώνεται απώλεια της ελαστικότητας της περιοχής του κόλπου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ευχαρίστησης κατά τη σεξουαλική επαφή και για τη γυναίκα και για τον άνδρα. Μπορεί να οδηγήσει όμως και σε επώδυνη αίσθηση για τη γυναίκα κατά τη συνουσία.

Η κολποπλαστική επιλέγεται σε περιπτώσεις όπου η χαλάρωση της περιοχής είναι σε προχωρημένο στάδιο και δε διορθώνεται με μη χειρουργικές μεθόδους (όπως για παράδειγμα με τη μέθοδο Vagitense). Το Vagitense και η κολποπλαστική μπορούν να διορθώσουν τόσο τη χαλάρωση του κόλπου, όσο και την ακράτεια πρώτου βαθμού. Η διαφορά τους είναι ότι το Vagitense είναι μία επεμβατική μέθοδος που μπορεί να διορθώσει μια πιο ελαφριά χαλάρωση κόλπου ή να εφαρμοστεί προληπτικά. Η κολποπλαστική από την άλλη, αποτελεί μία χειρουργική επέμβαση η οποία ενδείκνυται για περιπτώσεις που υπάρχει μεγαλύτερη χαλάρωση κόλπου ή ακράτεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου η μέθοδος Vagitense δεν μπορεί να εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κολποπλαστική

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;2019-06-05T15:06:33+03:00

Απευθύνεται σε γυναίκες που παρουσιάζουν έντονη χαλάρωση στους μύες και στους ιστούς του κόλπου. Μία χαλάρωση που συνήθως εμφανίζεται μετά από ένα ή περισσότερους φυσιολογικούς τοκετούς. Μπορεί όμως να οφείλεται και σε κατασκευαστικά αίτια της περιοχής ή στη φυσιολογική γήρανση.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ;2019-06-05T15:06:58+03:00

Απευθύνεται σε γυναίκες που παρουσιάζουν έντονη χαλάρωση στους μύες και στους ιστούς του κόλπου, η οποία συνήθως εμφανίζεται μετά από τους τοκετούς, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε κατασκευαστικά αίτια της περιοχής.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;2019-06-05T15:07:21+03:00

Η επέμβαση γίνεται από τον Δρ. Ναούμ και την ομάδα του στην εξειδικευμένη κλινική μας. Χρησιμοποιείται είτε τοπική αναισθησία είτε μέθη (ενδοφλέβια χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων υπό την παρακολούθηση αναισθησιολόγου).

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;2019-06-05T15:07:50+03:00

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.

ΠΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;2019-06-05T15:08:17+03:00

Η επέμβαση είναι απολύτως ανώδυνη, χάρη στον τρόπο αναισθησίας της περιοχής που επιλέγεται μετά από συζήτηση με τη γυναίκα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ;2019-06-05T15:11:06+03:00

Άμεση σύσφιξη του μυϊκού τοιχώματος του κόλπου, αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης της περιοχής και μόνιμη εξάλειψη της χαλάρωσης. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζεται η πιθανή ακράτεια ούρων, που οφείλεται στην χαλάρωση της περιοχής. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης επέμβασης είναι μόνιμα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;2019-06-05T15:11:34+03:00

Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες την ίδια ημέρα. Πιθανή μικρή ενόχληση της περιοχής, μετά την επέμβαση, αντιμετωπίζεται με παυσίπονα (Depon, Ponstan). Για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση υπάρχει μικρό οίδημα (πρήξιμο), το οποίο υποχωρεί πλήρως, πολύ σύντομα. Συνίσταται αποχή από σεξουαλικές δραστηριότητες για 20 ημέρες μετά το χειρουργείο.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ;2019-06-05T15:12:04+03:00

Η θεραπεία δε συστήνεται σε γυναίκες με διαταραχές πήξης του αίματος, που λαμβάνουν αντιπηκτική θεραπεία, πάσχουν από διαβήτη ή έχουν ενεργή φλεγμονή στην περιοχή (π.χ. έρπης).

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ / ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ2019-06-05T15:12:39+03:00

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με Ανανέωση Αιδοίου, Ανάπλαση Εξωτερικών Γεννητικών Οργάνων, Αιδοιοπλαστική, Πλαστική περινέου, Διεύρυνση G-Spot.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη

Προσφέρουμε τη δυνατότητα για μια συμβουλευτική συνεδρία διάρκειας 30-60 λεπτών με έναν συνεργάτη μας. Εκεί θα συζητήσετε ό,τι σας απασχολεί και το τι ακριβώς επιθυμείτε και τι θα θέλετε να επιτύχετε. Μέσα από την πρώτη αυτή συνάντηση θα μιλήσετε για το πρόβλημά σας και θα σας προταθούν λύσεις. Είναι μια πρώτη συζήτηση, προκειμένου να κατανοήσετε τις λεπτομέρειες της θεραπείας που ταιριάζει στις ανάγκες σας, παίρνοντας απαντήσεις σε όλες τις απορίες. Το πρώτο αυτό βήμα σάς προσφέρεται χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, να μιλήσετε με τον Δρ. Νικόλαο Ναούμ, ο συνεργάτης μας θα ρυθμίσει τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης.

Συμβουλευτική με τον χειρουργό σας

Το επόμενο βήμα θα είναι η προσωπική συνάντηση με τον ειδικευμένο στην Αισθητική Γυναικολογία Δρ. Νικόλαο Ναούμ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής, ο γιατρός θα αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνει μια αναλυτική ιατρική εκτίμηση για εσάς. Ακόμη θα συζητήσει για αυτό που σας απασχολεί, για τις προσδοκίες σας και το αποτέλεσμα που μια θεραπεία/επέμβαση μπορεί να φέρει. Η πλήρης εξατομικευμένη προσέγγιση, με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, αποτελεί για τον Δρ. Ναούμ απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ιατρική πράξη προταθεί και πραγματοποιηθεί. Το κόστος της συμβουλευτικής αυτής συνάντησης με τον γιατρό αφαιρείται από το συνολικό κόστος οποιασδήποτε ιατρικής πράξης ακολουθήσει στη συνέχεια.

Θεραπεία – Επέμβαση

Την ημέρα της θεραπείας ή επέμβασης θα σας υποδεχθεί η βοηθός του Δρ. Ναούμ, η οποία θα φροντίσει όλα να γίνουν με γνώμονα τη δική σας βέλτιστη εμπειρία. Ο Δρ. Ναούμ θα σας εξηγήσει για ακόμα μια φορά την όλη διαδικασία και θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία πιθανόν να έχετε σχετικά με την ιατρική πράξη που θα ακολουθήσει.

Ανάρρωση 
Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα αναρρώσετε για όσο χρειαστεί στην κλινική μας και υπό την επίβλεψη και τη φροντίδα του προσωπικού μας. Εφόσον όλες οι θεραπείες και τα χειρουργεία επιτρέπουν την επιστροφή στο σπίτι την ίδια ημέρα, να υπολογίσετε ότι η μέγιστη διάρκεια παραμονής σας, μετά το πέρας της θεραπείας, δε θα ξεπεράσει τις 2-3 ώρες. Πριν επιστρέψετε στο σπίτι σας, θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία, σχετικά με τους περιορισμούς (αν υπάρχουν) και την προσοχή που πρέπει να δοθεί στην υγιεινή της περιοχής.

Φροντίδα και υποστήριξη μετά τη θεραπεία /χειρουργείο

Η παρουσία μας δίπλα στη γυναίκα που μας έχει εμπιστευτεί δεν τελειώνει με το πέρας της θεραπείας. Αντιθέτως, τότε ξεκινάει. Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα οριστεί μια σειρά από συναντήσεις με τον Δρ. Ναούμ για να παρακολουθεί ότι όλα εξελίσσονται όπως πρέπει. Πέρα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις σας, υπάρχει και τηλεφωνική γραμμή για εσάς που είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, όπου εξειδικευμένος συνεργάτης μας απαντά σε οποιαδήποτε απορία έχετε. Φυσικά, σε περίπτωση που χρειαστεί, ακόμα και ο ίδιος ο Δρ. Ναούμ θα είναι στη διάθεσή σας για να συζητήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ