ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΥ ΥΜΕΝΑ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΥ ΥΜΕΝΑ

Ακόμα και στη σημερινή εποχή, που υπάρχει μεγαλύτερη απελευθέρωση στις σεξουαλικές σχέσεις, υπάρχουν ομάδες γυναικών για τις οποίες τα όρια της ελευθερίας στο σεξ είναι πιο αυστηρά. Για κάποιες ο παρθενικός υμένας είναι κάτι που δε θα της απασχολήσει καθόλου, όταν κάνουν πρώτη φορά σεξ. Για κάποιες άλλες, όμως, μπορεί να είναι ένα σοβαρό ζήτημα, που καθορίζει μάλιστα την αξία τους ως γυναίκες. Πράγμα που σημαίνει ότι η ρήξη του, λόγω αστάθμητων παραγόντων, μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικό προβληματισμό και άγχος. Σε αυτές τις γυναίκες λύση παρέχει η ανάπλαση παρθενικού υμένα. Μια επέμβαση που πραγματοποιείται στο Κέντρο μας.

Τι είναι ο παρθενικός υμένας

Ο παρθενικός υμένας είναι μια μεμβράνη που βρίσκεται κοντά στο σημείο εισόδου του κόλπου. Κλείνει σχεδόν τελείως την είσοδο του κόλπου, με κύριο σκοπό να εμποδίσει τα μικρόβια να εισχωρήσουν, προστατεύοντας έτσι το μικρό κορίτσι από κολπίτιδες.

Για τις νέες γυναίκες που δεν έχουν ξεκινήσει τη σεξουαλική τους δραστηριότητα, η μεμβράνη αυτή είναι συνήθως ανέπαφη. Κι αυτό δεδομένου ότι η ρήξη της γίνεται με την είσοδο του πέους στο γυναικείο κόλπο κατά τη διάρκεια της πρώτης σεξουαλικής επαφής. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορεί να προκληθεί ρήξη του υμένα χωρίς να έχει συντελεστεί σεξουαλική πράξη.  Αυτό μπορεί να γίνει κυρίως λόγω έντονης φυσικής άσκησης, ατυχήματος, τραυματισμού ή ακόμα και αυνανισμού. Και βέβαια υπάρχει και η αποκρουστική περίπτωση του βιασμού.

Ποιες γυναίκες επιθυμούν την επέμβαση

Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που θέλουν να αποκαταστήσουν την ακεραιότητα του παρθενικού υμένα για διάφορους λόγους. Οι συχνότεροι λόγοι που χρειάζεται να γίνει η επέμβαση ανάπλασης παρθενικού υμένα, που παλαιότερα αναφερόταν ως παρθενορραφή, είναι κοινωνικοί ή θρησκευτικοί. Πολλές φορές, θρησκευτικοί λόγοι, κοινωνικοί περιορισμοί, παραδόσεις και πεποιθήσεις μπορεί να απαιτούν την παρθενία. Η απουσία της παρθενίας μπορεί να οδηγήσει σε απαξίωση της αξιοπρέπειας της γυναίκας, στην ακύρωση ενός γάμου ή να περιπλέξει ζητήματα τιμής. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις όπου η γυναίκα επιθυμεί να αποκαταστήσει τον υμένα της μετά από τραυματισμό. Και βέβαια, όταν θέλει να σβήσει τις τραυματικές αναμνήσεις από ένα βιασμό ή μια άτυχη σχέση που την τραυμάτισε ψυχολογικά. Τότε, η γυναίκα νιώθει την ανάγκη να διαγραφεί από το σώμα και τη μνήμη της κάθε τραυματική ή επιβαρυντική εμπειρία, που της θυμίζει το παρελθόν. Σε τέτοιες περιπτώσεις η πλαστική αποκατάσταση της ακεραιότητας του παρθενικού υμένα μπορεί να βοηθήσει στην ανάταση της ψυχολογίας της γυναίκας.

Λίγα λόγια για την επέμβαση

Η ανάπλαση του παρθενικού υμένα αποτελεί μια πολύ απλή επέμβαση, ανώδυνη και χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές. Ακόμα και η απώλεια αίματος είναι αμελητέα. Γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτεί ούτε νάρκωση ούτε νοσηλεία σε νοσοκομείο. Έτσι, μετά την επέμβαση, η γυναίκα επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές της δραστηριότητες. Στην Κλινική μας, ο Δρ. Ναούμ χρησιμοποιεί την πλέον ενδεδειγμένη τεχνική που προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας και το μέγεθος του υμένα. Έτσι, πετυχαίνει να αποκαταστήσει την ακεραιότητα του παρθενικού υμένα με την τοποθέτηση ειδικών ραμμάτων στα σημεία ρήξης του υμένα. Τα ράμματα είναι απολύτως απορροφήσιμα, με αποτέλεσμα μετά από δυο 24ωρα ο παρθενικός υμένας να έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Τα αποτελέσματα

Είναι εξαιρετικά δεδομένου ότι  η αίσθηση του υμένα δεν έχει καμία διαφορά κατά την πρώτη ερωτική επαφή με τον υμένα της γυναίκας που είχε αρχικά. Η ανάπλαση παρθενικού υμένα αποτελεί σίγουρα μια καλή λύση. Και κυρίως για κείνες τις γυναίκες που μπορεί να επιβαρυνθούν σοβαρά από άγχος στις σχέσεις τους λόγω ατυχών προηγούμενων περιστατικών. Η επέμβαση εξασφαλίζει σε αυτές τις γυναίκες την ευκαιρία να κάνουν μια νέα αρχή σχεδιάζοντας τη ζωή τους όπως την ονειρεύονται.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη

Προσφέρουμε τη δυνατότητα για μια συμβουλευτική συνεδρία διάρκειας 30-60 λεπτών με έναν συνεργάτη μας. Εκεί θα συζητήσετε ό,τι σας απασχολεί και το τι ακριβώς επιθυμείτε και τι θα θέλετε να επιτύχετε. Μέσα από την πρώτη αυτή συνάντηση θα μιλήσετε για το πρόβλημά σας και θα σας προταθούν λύσεις. Είναι μια πρώτη συζήτηση, προκειμένου να κατανοήσετε τις λεπτομέρειες της επέμβασης που ταιριάζει στις ανάγκες σας, παίρνοντας απαντήσεις σε όλες τις απορίες. Το πρώτο αυτό βήμα σάς προσφέρεται χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, να μιλήσετε με τον Δρ. Νικόλαο Ναούμ, ο συνεργάτης μας θα ρυθμίσει τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης.

Συμβουλευτική με τον χειρουργό σας

Το επόμενο βήμα θα είναι η προσωπική συνάντηση με τον ειδικευμένο στην Αισθητική Γυναικολογία Δρ. Νικόλαο Ναούμ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής, ο γιατρός θα αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνει μια αναλυτική ιατρική εκτίμηση για εσάς. Ακόμη θα συζητήσει για αυτό που σας απασχολεί, για τις προσδοκίες σας και το αποτέλεσμα που μια επέμβαση μπορεί να φέρει. Η πλήρης εξατομικευμένη προσέγγιση, με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, αποτελεί για τον Δρ. Ναούμ απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ιατρική πράξη προταθεί και πραγματοποιηθεί. Το κόστος της συμβουλευτικής αυτής συνάντησης με τον γιατρό αφαιρείται από το συνολικό κόστος οποιασδήποτε ιατρικής πράξης ακολουθήσει στη συνέχεια.

Θεραπεία – Επέμβαση

Την ημέρα της θεραπείας ή επέμβασης θα σας υποδεχθεί η βοηθός του Δρ. Ναούμ, η οποία θα φροντίσει όλα να γίνουν με γνώμονα τη δική σας βέλτιστη εμπειρία. Ο Δρ. Ναούμ θα σας εξηγήσει για ακόμα μια φορά την όλη διαδικασία και θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία πιθανόν να έχετε σχετικά με την ιατρική πράξη που θα ακολουθήσει.

Ανάρρωση 
Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα αναρρώσετε για όσο χρειαστεί στην κλινική μας και υπό την επίβλεψη και τη φροντίδα του προσωπικού μας. Εφόσον όλες οι θεραπείες και τα χειρουργεία επιτρέπουν την επιστροφή στο σπίτι την ίδια ημέρα, να υπολογίσετε ότι η μέγιστη διάρκεια παραμονής σας, μετά το πέρας της θεραπείας, δε θα ξεπεράσει τις 2-3 ώρες. Πριν επιστρέψετε στο σπίτι σας, θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία, σχετικά με τους περιορισμούς (αν υπάρχουν) και την προσοχή που πρέπει να δοθεί στην υγιεινή της περιοχής.

Φροντίδα και υποστήριξη μετά τη θεραπεία /χειρουργείο

Η παρουσία μας δίπλα στη γυναίκα που μας έχει εμπιστευτεί δεν τελειώνει με το πέρας της θεραπείας. Αντιθέτως, τότε ξεκινάει. Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα οριστεί μια σειρά από συναντήσεις με τον Δρ. Ναούμ για να παρακολουθεί ότι όλα εξελίσσονται όπως πρέπει. Πέρα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις σας, υπάρχει και τηλεφωνική γραμμή για εσάς που είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, όπου εξειδικευμένος συνεργάτης μας απαντά σε οποιαδήποτε απορία έχετε. Φυσικά, σε περίπτωση που χρειαστεί, ακόμα και ο ίδιος ο Δρ. Ναούμ θα είναι στη διάθεσή σας για να συζητήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ