Ανάπλαση Παρθενικού Υμένα

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΥ ΥΜΕΝΑ

Ακόμα και στη σημερινή εποχή, που υπάρχει μεγαλύτερη απελευθέρωση στις σεξουαλικές σχέσεις, υπάρχουν ομάδες γυναικών για τις οποίες τα όρια της ελευθερίας στο σεξ είναι πιο αυστηρά.

Για κάποιες ο παρθενικός υμένας είναι κάτι που δε θα της απασχολήσει καθόλου, όταν κάνουν πρώτη φορά σεξ. Για κάποιες άλλες, όμως, μπορεί να είναι ένα σοβαρό ζήτημα, που καθορίζει μάλιστα την αξία τους ως γυναίκες. Πράγμα που σημαίνει ότι η ρήξη του, λόγω αστάθμητων παραγόντων, μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικό προβληματισμό και άγχος. Σε αυτές τις γυναίκες λύση παρέχει η ανάπλαση παρθενικού υμένα, μια επέμβαση που πραγματοποιείται στο ιατρείο μας.

Τι είναι ο παρθενικός υμένας

Ο παρθενικός υμένας είναι μια μεμβράνη που βρίσκεται κοντά στο σημείο εισόδου του κόλπου. Κλείνει σχεδόν τελείως την είσοδο του κόλπου, με κύριο σκοπό να εμποδίσει τα μικρόβια να εισχωρήσουν, προστατεύοντας έτσι το μικρό κορίτσι από κολπίτιδες.

Για τις νέες γυναίκες που δεν έχουν ξεκινήσει τη σεξουαλική τους δραστηριότητα, η μεμβράνη αυτή είναι συνήθως ανέπαφη. Κι αυτό δεδομένου ότι η ρήξη της γίνεται με την είσοδο του πέους στο γυναικείο κόλπο κατά τη διάρκεια της πρώτης σεξουαλικής επαφής. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορεί να προκληθεί ρήξη του υμένα χωρίς να έχει συντελεστεί σεξουαλική πράξη.  Αυτό μπορεί να γίνει κυρίως λόγω έντονης φυσικής άσκησης, ατυχήματος, τραυματισμού ή ακόμα και αυνανισμού. Και βέβαια υπάρχει και η αποκρουστική περίπτωση του βιασμού.

Πότε ενδείκνυται η ανάπλαση παρθενικού υμένα;

Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που θέλουν να αποκαταστήσουν την ακεραιότητα του παρθενικού υμένα για διάφορους λόγους. Οι συχνότεροι λόγοι που χρειάζεται να γίνει η επέμβαση ανάπλασης παρθενικού υμένα, που παλαιότερα αναφερόταν ως παρθενορραφή, είναι κοινωνικοί ή θρησκευτικοί.

Πολλές φορές, θρησκευτικοί λόγοι, κοινωνικοί περιορισμοί, παραδόσεις και πεποιθήσεις μπορεί να απαιτούν την παρθενία. Η απουσία της παρθενίας μπορεί να οδηγήσει σε απαξίωση της αξιοπρέπειας της γυναίκας, στην ακύρωση ενός γάμου ή να περιπλέξει ζητήματα τιμής.

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις όπου η γυναίκα επιθυμεί να αποκαταστήσει τον υμένα της μετά από τραυματισμό. Και βέβαια, όταν θέλει να σβήσει τις τραυματικές αναμνήσεις από ένα βιασμό ή μια άτυχη σχέση που την τραυμάτισε ψυχολογικά. Τότε, η γυναίκα νιώθει την ανάγκη να διαγραφεί από το σώμα και τη μνήμη της κάθε τραυματική ή επιβαρυντική εμπειρία, που της θυμίζει το παρελθόν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η ανάπλαση παρθενικού υμένα και η πλαστική αποκατάσταση της ακεραιότητας του, μπορεί να βοηθήσει στην ανάταση της ψυχολογίας της γυναίκας.

Πως γίνεται η επέμβαση ανάπλασης παρθενικού υμένα;

Η ανάπλαση του παρθενικού υμένα αποτελεί μια πολύ απλή επέμβαση, ανώδυνη και χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές. Ακόμα και η απώλεια αίματος είναι αμελητέα. Γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτεί ούτε νάρκωση ούτε νοσηλεία σε νοσοκομείο. Έτσι, μετά την επέμβαση, η γυναίκα επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Στην Κλινική μας, ο Δρ. Ναούμ χρησιμοποιεί την πλέον ενδεδειγμένη τεχνική που προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας και το μέγεθος του υμένα. Έτσι, πετυχαίνει να αποκαταστήσει την ακεραιότητα του παρθενικού υμένα με την τοποθέτηση ειδικών ραμμάτων στα σημεία ρήξης του υμένα. Τα ράμματα είναι απολύτως απορροφήσιμα, με αποτέλεσμα μετά από δυο 24ωρα ο παρθενικός υμένας να έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Ανάπλαση παρθενικού υμένα: Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά δεδομένου ότι  η αίσθηση του υμένα δεν έχει καμία διαφορά κατά την πρώτη ερωτική επαφή με τον υμένα της γυναίκας που είχε αρχικά. Η ανάπλαση παρθενικού υμένα αποτελεί σίγουρα μια καλή λύση. Και κυρίως για εκείνες τις γυναίκες που μπορεί να επιβαρυνθούν σοβαρά από άγχος στις σχέσεις τους λόγω ατυχών προηγούμενων περιστατικών. Η επέμβαση εξασφαλίζει σε αυτές τις γυναίκες την ευκαιρία να κάνουν μια νέα αρχή σχεδιάζοντας τη ζωή τους όπως την ονειρεύονται.

Ο Δρ. Ναούμ είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας και είναι ο πλέον κατάλληλος σε θέματα Κοσμητικής και Επανορθωτικής γυναικολογίας. Μέσα από την πολυετή πορεία του στο χώρο της Αισθητικής Γυναικολογίας έχει χαρίσει σε πολλές γυναίκες την θηλυκότητά τους.

Επικοινωνήστε μαζί του για μία εξατομικευμένη προσέγγιση στο πρόβλημα σας!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φόρμα Επικοινωνίας

για Αθήνα καλέστε στο 2108835100

για Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310244644