Aθήνα: (+30) 2108835100 | Θεσσαλονίκη: (+30) 2310244644|info@drnikosnaoum.com
Μέθοδος Vagitense®2021-06-07T16:36:54+03:00
ΜΕΘΟΔΟΣ VAGITENSE®

Το Vagitense® είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει ο κλάδος της Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας παγκοσμίως. Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του κόλπου αλλά και την ακράτεια πρώτου και δευτέρου βαθμού. Η μέθοδος αυτή, που γίνεται χωρίς να απαιτείται επέμβαση εκτός από σύσφιξη του κόλπου, πετυχαίνει και μια τέλεια αποστείρωση στην περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προφυλάσσει από μελλοντικές μυκητιάσεις και κολπίτιδες.

Τι φταίει για τη χαλάρωση του κόλπου;

Ο τοκετός και η εμμηνόπαυση (λόγω τη μείωσης των επιπέδων των οιστρογόνων) είναι οι βασικές αιτίες που προκαλούν χαλάρωση στον γυναικείο κόλπο.  Επίσης, με την πάροδο του χρόνου το κολλαγόνο και η ελαστίνη του οργανισμού μειώνονται, όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά σε όλα τα όργανα. Γι’ αυτό και παρατηρείται η αναμενόμενη χαλάρωση μεταξύ άλλων και στον κόλπο.
Κάθε γυναίκα, επομένως, μεγαλώνοντας και ιδιαίτερα μετά από 1 ή 2 φυσιολογικούς τοκετούς είναι αναμενόμενο να παρατηρήσει χαλάρωση στη γεννητική περιοχή. Αυτή η χαλάρωση δυστυχώς μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργικά προβλήματα, αλλά και να την επιβαρύνει και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με χαλάρωση κόλπου;

Καταρχάς, ένας πιο ανοιχτός κόλπος επηρεάζει σημαντικά την υγιεινή της γυναίκας, επειδή η περιοχή γίνεται πιο ευάλωτη σε βακτήρια και μικροοργανισμούς. Έτσι, έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες με χαλάρωση κόλπου έρχονται συχνότερα από το κανονικό αντιμέτωπες με μυκητιάσεις, κολπίτιδες κι άλλες φλεγμονές.
Επίσης, ένας χαλαρός κόλπος μπορεί να προκαλέσει ακράτεια ούρων – ακόμη και σε μικρές ηλικίες – γεγονός που τη δυσκολεύει σημαντικά στην καθημερινότητά της.
Τέλος, η χαλάρωση του κόλπου προκαλεί και μείωση της ευχαρίστησης στις σεξουαλικές επαφές τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον σύντροφό της. Κι αυτό είναι συνήθως ένα πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία της.

Ποιες γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία Vagitense;

Γυναίκες με χαλάρωση κόλπου λόγω ηλικίας ή λόγω φυσιολογικού τοκετού, καθώς και γυναίκες που υποφέρουν από ακράτεια ούρων πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Μέθοδος Vagitense®

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;2019-12-30T18:33:17+02:00

Αυτή η νεοκολλαγένεση έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και ραγδαία σύσφιξη των μυών του κόλπου έτσι ώστε απλά και γρήγορα, χωρίς πόνο, στο ιατρείο, να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της κολπικής χαλάρωσης και ακράτειας ούρων α’ βαθμού. Ταυτόχρονα με την αποστείρωση που επιτυγχάνεται αντιμετωπίζονται οι χρόνιες κολπίτιδες, πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;2019-12-30T18:33:31+02:00

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί ένα κλασματικό laser που λειτουργεί με διοξείδιο του άνθρακα που προκαλεί αναγέννηση του κολλαγόνου. Αυτή η νεοκολλαγένεση έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και ραγδαία σύσφιξη των μυών του κόλπου. Έτσι απλά και γρήγορα μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κολπικής χαλάρωσης.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;2019-12-30T18:33:41+02:00

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο, χωρίς νάρκωση. Έχει διάρκεια 20’-30’ και η γυναίκα μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές της δραστηριότητες αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας. Ο αριθμός, ωστόσο, των επαναληπτικών συνεδριών που απαιτούνται καθορίζεται από το προφίλ της κάθε γυναίκας που απευθύνεται στο κέντρο. Εκτιμάται δηλαδή ανάλογα με την ηλικία της αλλά και με τον βαθμό χαλάρωσης, την ύπαρξη ακράτειας ούρων κ.ά.

ΠΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;2019-12-30T18:33:51+02:00

Η θεραπεία είναι τελείως ανώδυνη.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ;2019-12-30T18:34:04+02:00

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι «μόνιμα», εφόσον τηρηθεί στη συνέχεια το πρωτόκολλο της θεραπείας που προβλέπει τη συντήρηση του αποτελέσματος ανά 6μηνο. Ακόμα όμως και να μην επαναληφθεί, ο κόλπος δε θα επανέλθει στο βαθμό χαλάρωσης που είχε πριν την πρώτη συνεδρία. Ταυτόχρονα με την αποστείρωση που επιτυγχάνεται αντιμετωπίζονται οι χρόνιες κολπίτιδες, πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;2019-06-05T17:57:46+03:00

Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις καθημερινές της δραστηριότητες την ίδια ημέρα.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ;2019-06-05T17:58:01+03:00

Η θεραπεία δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχουν διαταραχές πήξης του αίματος, γίνεται λήψη αντιπηκτικών, σε άτομα με διαβήτη ή ενεργή φλεγμονή στην περιοχή (π.χ. έρπης ή κονδυλώματα).

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ / ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ2019-06-05T17:58:20+03:00

Η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες γυναικολογικές αισθητικές επεμβάσεις όπως Ανανέωση Αιδοίου, Ανάπλαση Εξωτερικών Γεννητικών Οργάνων, Αιδοιοπλαστική και Πλαστική Περινέου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη

Προσφέρουμε τη δυνατότητα για μια συμβουλευτική συνεδρία διάρκειας 30-60 λεπτών με έναν συνεργάτη μας. Εκεί θα συζητήσετε ό,τι σας απασχολεί και το τι ακριβώς επιθυμείτε και τι θα θέλετε να επιτύχετε. Μέσα από την πρώτη αυτή συνάντηση θα μιλήσετε για το πρόβλημά σας και θα σας προταθούν λύσεις. Είναι μια πρώτη συζήτηση, προκειμένου να κατανοήσετε τις λεπτομέρειες της θεραπείας που ταιριάζει στις ανάγκες σας, παίρνοντας απαντήσεις σε όλες τις απορίες. Το πρώτο αυτό βήμα σάς προσφέρεται χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, να μιλήσετε με τον Δρ. Νικόλαο Ναούμ, ο συνεργάτης μας θα ρυθμίσει τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης.

Συμβουλευτική με τον χειρουργό σας

Το επόμενο βήμα θα είναι η προσωπική συνάντηση με τον ειδικευμένο στην Αισθητική Γυναικολογία Δρ. Νικόλαο Ναούμ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής, ο γιατρός θα αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνει μια αναλυτική ιατρική εκτίμηση για εσάς. Ακόμη θα συζητήσει για αυτό που σας απασχολεί, για τις προσδοκίες σας και το αποτέλεσμα που μια θεραπεία/επέμβαση μπορεί να φέρει. Η πλήρης εξατομικευμένη προσέγγιση, με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, αποτελεί για τον Δρ. Ναούμ απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ιατρική πράξη προταθεί και πραγματοποιηθεί. Το κόστος της συμβουλευτικής αυτής συνάντησης με τον γιατρό αφαιρείται από το συνολικό κόστος οποιασδήποτε ιατρικής πράξης ακολουθήσει στη συνέχεια.

Θεραπεία – Επέμβαση

Την ημέρα της θεραπείας ή επέμβασης θα σας υποδεχθεί η βοηθός του Δρ. Ναούμ, η οποία θα φροντίσει όλα να γίνουν με γνώμονα τη δική σας βέλτιστη εμπειρία. Ο Δρ. Ναούμ θα σας εξηγήσει για ακόμα μια φορά την όλη διαδικασία και θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία πιθανόν να έχετε σχετικά με την ιατρική πράξη που θα ακολουθήσει.

Ανάρρωση 
Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα αναρρώσετε για όσο χρειαστεί στην κλινική μας και υπό την επίβλεψη και τη φροντίδα του προσωπικού μας. Εφόσον όλες οι θεραπείες και τα χειρουργεία επιτρέπουν την επιστροφή στο σπίτι την ίδια ημέρα, να υπολογίσετε ότι η μέγιστη διάρκεια παραμονής σας, μετά το πέρας της θεραπείας, δε θα ξεπεράσει τις 2-3 ώρες. Πριν επιστρέψετε στο σπίτι σας, θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία, σχετικά με τους περιορισμούς (αν υπάρχουν) και την προσοχή που πρέπει να δοθεί στην υγιεινή της περιοχής.

Φροντίδα και υποστήριξη μετά τη θεραπεία /χειρουργείο

Η παρουσία μας δίπλα στη γυναίκα που μας έχει εμπιστευτεί δεν τελειώνει με το πέρας της θεραπείας. Αντιθέτως, τότε ξεκινάει. Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα οριστεί μια σειρά από συναντήσεις με τον Δρ. Ναούμ για να παρακολουθεί ότι όλα εξελίσσονται όπως πρέπει. Πέρα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις σας, υπάρχει και τηλεφωνική γραμμή για εσάς που είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, όπου εξειδικευμένος συνεργάτης μας απαντά σε οποιαδήποτε απορία έχετε. Φυσικά, σε περίπτωση που χρειαστεί, ακόμα και ο ίδιος ο Δρ. Ναούμ θα είναι στη διάθεσή σας για να συζητήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ

Go to Top