Σύσφιξη Κόλπου

Σύσφιξη Κόλπου2024-01-22T15:48:57+02:00
ΣΥΣΦΙΞΗ ΚΟΛΠΟΥ

ΣΥΣΦΙΞΗ ΚΟΛΠΟΥ

Τι είναι η σύσφιξη κόλπου;

Η σύσφιξη κόλπου είναι μια επανορθωτική επέμβαση για την αποκατάσταση του πυελικού εδάφους, όταν μια γυναίκα έχει αντιμετωπίσει:

  • Έντονη διάταση των ιστών και των μυών της περιοχής
  • Χαλάρωση της περιοχής, καθώς και του περινέου στην είσοδο του αιδοίου

Πού μπορεί να οφείλεται η χαλάρωση του κόλπου;

Η χαλάρωση της περιοχής μπορεί να οφείλεται στη φυσιολογική γήρανση ή στους τοκετούς, εφόσον συχνά ο κόλπος δεν επανέρχεται στην προ της γέννας κατάστασή του.

Χαλάρωση του κόλπου μετά από τον τοκετό

Οι μύες της περιοχής (βόλβος σηραγγώδεις) που ανορθώνουν και διατηρούν την ελαστικότητα συχνά υπόκεινται μια μόνιμη «βλάβη» καθώς το έμβρυο εξέρχεται από τη μήτρα και περνάει από τον κολπικό σωλήνα.

Σε φυσιολογική κατάσταση, η διάμετρος του κόλπου είναι 2 έως 3 εκατοστά. Η διάμετρος του κεφαλιού του εμβρύου είναι 10 εκατοστά. Συνεπώς, η διάμετρος του κόλπου κατά τον τοκετό, γίνεται 5 φορές μεγαλύτερη. Αυτονόητη, λοιπόν, είναι η χαλάρωση του κόλπου μετά τον τοκετό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε αποτελέσματα ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τις Θεραπείες – Επεμβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία.

Για ποιους λόγους επιλέγεται η σύσφιξη κόλπου;

Συνήθη παράπονα στις περιπτώσεις αυτές, είναι η απώλεια της ελαστικότητας του κόλπου, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ευχαρίστησης κατά τη σεξουαλική επαφή, καθώς μειώνεται η ευαισθησία της περιοχής.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν κάποιοι επιπλέον λειτουργικοί λόγοι για τους οποίους πραγματοποιείται η επέμβαση για τη σύσφιξη κόλπου. Τέτοιοι λόγοι είναι:

  • Η αντιμετώπιση των συχνών ενδοκολπικών λοιμώξεων
  • Η θεραπεία για την ακράτεια ούρων

Πώς πραγματοποιείται η σύσφιξη κόλπου;

Η σύσφιξη κόλπου πραγματοποιείται με την καινοτόμα μέθοδο Vagitense. Το Vagitense είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στην κλινική μας και αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης χρησιμοποιείται ένα ειδικό κλασματικό laser CO2 σε συνδυασμό με την τεχνολογία υψηλής ποιότητας (ΗΙFU). Η συνολική διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται περίπου στα 45 λεπτά.

Ειδικές κολπικές αλοιφές φροντίζουν για την άμεση επούλωση και κολλαγογένεση της περιοχής του κόλπου. Ο χρόνος εφαρμογής τους είναι περίπου για μια εβδομάδα μετά την επέμβαση.

Ο Δρ. Νίκος Ναούμ είναι εξειδικευμένος Γυναικολόγος Ειδικός στην Επανορθωτική – Κοσμητική Γυναικολογία. Ο ιατρός είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκαν με την Επανορθωτική και Αισθητική Γυναικολογία και έχει εφαρμόσει πλήθος επεμβάσεων σύσφιξης κόλπου. Στόχος του είναι να προσφέρει σε κάθε γυναίκα τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα της ευαίσθητης περιοχής και να ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση που της αξίζει.

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

για Αθήνα καλέστε στο 2108835100

για Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310244644

ΣΥΣΦΙΞΗ ΚΟΛΠΟΥ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ;2019-06-07T11:33:40+03:00

Απευθύνεται σε γυναίκες που παρουσιάζουν χαλάρωση στους μυες και στους ιστούς του κόλπου, η οποία συνήθως εμφανίζεται μετά από τους τοκετούς, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε ανατομικά αίτα της περιοχής.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;2019-06-07T11:34:10+03:00

Η επέμβαση γίνεται με τη μέθοδο VAGITENSE® (αποκλειστικότητα του ιατρείου μας). Αποτελεί συνδυασμό ειδικού ιατρικού laser CO2 και υψηλής συχνότητας τεχνολογίας (HIFU) σε διαφορετικούς συνδυασμούς, ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε γυναίκας.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;2019-06-07T11:34:28+03:00

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 45 λεπτά και γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο ιατρείο μας.

ΠΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;2019-06-07T11:34:50+03:00

Η επέμβαση γίνεται χωρίς αναισθησία και είναι απολύτως ανώδυνη.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ;2019-06-07T11:35:09+03:00

Άμεση σύσφιξη του μυϊκού τοιχώματος του κόλπου, αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης της περιοχής και μόνιμη εξάλειψη της χαλάρωσης. Tαυτόχρονα, το VAGITENSE® συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων, ενώ μπορούμε με τη χρήση του να αποστειρώσουμε τον κόλπο, γεγονός που σημαίνει μακροπρόθεσμα πολύ λιγότερες μυκητιάσεις και κολπίτιδες. Τα αποτελέσματα διαρκούν για 12 μήνες.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;2019-06-07T11:35:28+03:00

Η ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές της δραστηριότητες την ίδια ημέρα. Συνίσταται αποχή από σεξουαλικές δραστηριότητες για 4-5 ημέρες μετά την θεραπεία. Η ασθενής θα εφαρμόσει κολπικές αλοιφές για μια εβδομάδα μετά την επέμβαση για την επούλωση και την κολλαγογένεση της περιοχής.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ;2019-06-07T11:41:22+03:00

Διαταραχές πήξης του αίματος, Λήψη αντιπηκτικών, Διαβήτης, Ενεργή φλεγμονή (έρπης).

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ / ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ2020-03-05T13:35:27+02:00

Αιδοιοπλαστική, Λεύκανση Αιδοίου / Πρωκτού, Ανανέωση μεγάλων Χειλέων με μεταφορά λίπους ή ενθεμάτων υαλουρονικού οξέως (Fillers), Διεύρυνση G-Spot, Κολποπλαστική.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Φόρμα Επικοινωνίας

Go to Top