VAGINAL CO2

Με την πάροδο του χρόνου η διαδικασία γήρανσης του σώματος της γυναίκας έχει δυσμενείς επιπτώσεις  στο γυναικείο κόλπο, όπου συχνά παρατηρείται σημαντική χαλάρωση.

Χαλάρωση  κόλπου επίσης μπορεί να προκύψει  ως συνέπεια φυσιολογικών τοκετών  (ιδιαίτερα αν αυτοί ήταν εργώδεις και τραυματικοί), παχυσαρκίας ,έλλειψης άσκησης και απότομης απώλειας βάρους. Σπανίως  μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες.

Τα συμπτώματα που τη συνοδεύουν, περιλαμβάνουν την ακράτεια ούρων εκ προσπάθειας  -stress incontinence- (  απώλεια ούρων στον βήχα, στο γέλιο, στο τρέξιμο)   και τη μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης τόσο στη γυναίκα, όσο και στο σύντροφό της.

Ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει το 50-60% των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών είναι η ατροφία του κόλπου, που συχνά οδηγεί σε ξηρότητα, αίσθημα καύσου, τσούξιμο και πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή (δυσπαρευνία). Κολπική ξηρότητα σε ένα μικρότερο ποσοστό μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε νεαρές γυναίκες, λόγω έλλειψης ικανοποιητικής εφύγρανσης του κόλπου.

Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται μια νέα καινοτόμος και επαναστατική μέθοδος με χρήση Laser CO2 (Laser Vaginal  rejuvenation) η οποία φαίνεται να έχει πολύ καλά αποτελέσματα τόσο στην ήπια κολπική χαλάρωση, όσο και στο σύνολο των συμπτωμάτων που προκαλούνται από την ατροφία του κολπικού βλεννογόνου. Το κλασματικό Laser CO2 είναι φως υψηλής ενέργειας, με μήκος κύματος 10600nm, που απορροφάται  από το ενδοκυττάριο νερό και προκαλεί εξάχνωση του ιστού.  Το κλασματικό λέιζερ CO2 προκαλεί ένα ελεγχόμενο και εξαιρετικά ακριβές φωτοθερμικό αποτέλεσμα στον κολπικό βλεννογόνο, προάγοντας τη συστολή και τη σύσφιξη των ιστών ,επαναφέροντας τη φυσική ελαστικότητα στον κολπικό σωλήνα. Η ενέργεια λέιζερ που παρέχεται κατά μήκος του κολπικού τοιχώματος θερμαίνει τον ιστό χωρίς να τον καταστρέφει και διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου στην ενδοπυελική περιτονία. Η θερμική ενέργεια διεγείρει τους ινοβλάστες των μη επιφανειακών στιβάδων, σε νεοκολλαγονογένεση, δηλαδή παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Πριν την θεραπεία γίνεται ένας πλήρης γυναικολογικός έλεγχος ώστε να αποκλειστούν ή να θεραπευτούν τοπικές φλεγμονές. Επίσης συνήθως προηγείται η εφαρμογή κάποιας ενυδατικής κολπικής κρέμας λίγες ημέρες πριν.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο γιατρός  θα μετακινήσει τον ειδικό αποστειρωμένο  εφαρμογέα  κατά μήκος του κολπικού τοιχώματος με μια κίνηση προς τα έξω, εφαρμόζοντας το λέιζερ σε μοτίβο 360 μοιρών καλύπτοντας ολόκληρη την περιοχή. Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά. Μπορεί να αισθανθείτε μια μικρή αίσθηση θερμότητας κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά είναι πολύ ήπια και δεν πρέπει να αισθάνεστε πόνο.

Μετά τη θεραπεία, είναι πιθανό να αισθανθείτε κάψιμο και μικρές εκκρίσεις αλλά αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια και συνήθως υποχωρούν μέσα σε 1-2 ημέρες. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη σεξουαλική δραστηριότητα ή τη χρήση ταμπόν Η χρήση μιας κολπικής ενυδατικής κρέμας  μπορεί να βοηθήσει στην ενόχληση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε αποτελέσματα ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τις Θεραπείες – Επεμβάσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Μάθετε το ακριβές κόστος για την δική σας περίπτωση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη

Προσφέρουμε τη δυνατότητα για μια συμβουλευτική συνεδρία διάρκειας 30-60 λεπτών με έναν συνεργάτη μας. Εκεί θα συζητήσετε ό,τι σας απασχολεί και το τι ακριβώς επιθυμείτε και τι θα θέλετε να επιτύχετε. Μέσα από την πρώτη αυτή συνάντηση θα μιλήσετε για το πρόβλημά σας και θα σας προταθούν λύσεις. Είναι μια πρώτη συζήτηση, προκειμένου να κατανοήσετε τις λεπτομέρειες της θεραπείας που ταιριάζει στις ανάγκες σας, παίρνοντας απαντήσεις σε όλες τις απορίες. Το πρώτο αυτό βήμα σάς προσφέρεται χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, να μιλήσετε με τον Δρ. Νικόλαο Ναούμ, ο συνεργάτης μας θα ρυθμίσει τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης.

Συμβουλευτική με τον χειρουργό σας

Το επόμενο βήμα θα είναι η προσωπική συνάντηση με τον ειδικευμένο στην Αισθητική Γυναικολογία Δρ. Νικόλαο Ναούμ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής, ο γιατρός θα αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνει μια αναλυτική ιατρική εκτίμηση για εσάς. Ακόμη θα συζητήσει για αυτό που σας απασχολεί, για τις προσδοκίες σας και το αποτέλεσμα που μια θεραπεία/επέμβαση μπορεί να φέρει. Η πλήρης εξατομικευμένη προσέγγιση, με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, αποτελεί για τον Δρ. Ναούμ απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ιατρική πράξη προταθεί και πραγματοποιηθεί. Το κόστος της συμβουλευτικής αυτής συνάντησης με τον γιατρό αφαιρείται από το συνολικό κόστος οποιασδήποτε ιατρικής πράξης ακολουθήσει στη συνέχεια.

Θεραπεία – Επέμβαση

Την ημέρα της θεραπείας ή επέμβασης θα σας υποδεχθεί η βοηθός του Δρ. Ναούμ, η οποία θα φροντίσει όλα να γίνουν με γνώμονα τη δική σας βέλτιστη εμπειρία. Ο Δρ. Ναούμ θα σας εξηγήσει για ακόμα μια φορά την όλη διαδικασία και θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία πιθανόν να έχετε σχετικά με την ιατρική πράξη που θα ακολουθήσει.

Ανάρρωση 
Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα αναρρώσετε για όσο χρειαστεί στην κλινική μας και υπό την επίβλεψη και τη φροντίδα του προσωπικού μας. Εφόσον όλες οι θεραπείες και τα χειρουργεία επιτρέπουν την επιστροφή στο σπίτι την ίδια ημέρα, να υπολογίσετε ότι η μέγιστη διάρκεια παραμονής σας, μετά το πέρας της θεραπείας, δε θα ξεπεράσει τις 2-3 ώρες. Πριν επιστρέψετε στο σπίτι σας, θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία, σχετικά με τους περιορισμούς (αν υπάρχουν) και την προσοχή που πρέπει να δοθεί στην υγιεινή της περιοχής.

Φροντίδα και υποστήριξη μετά τη θεραπεία /χειρουργείο

Η παρουσία μας δίπλα στη γυναίκα που μας έχει εμπιστευτεί δεν τελειώνει με το πέρας της θεραπείας. Αντιθέτως, τότε ξεκινάει. Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα οριστεί μια σειρά από συναντήσεις με τον Δρ. Ναούμ για να παρακολουθεί ότι όλα εξελίσσονται όπως πρέπει. Πέρα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις σας, υπάρχει και τηλεφωνική γραμμή για εσάς που είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, όπου εξειδικευμένος συνεργάτης μας απαντά σε οποιαδήποτε απορία έχετε. Φυσικά, σε περίπτωση που χρειαστεί, ακόμα και ο ίδιος ο Δρ. Ναούμ θα είναι στη διάθεσή σας για να συζητήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ