Η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 αποτελεί μια νέα πραγματικότητα, που αλλάζει την καθημερινότητα των γιατρών και των ασθενών τους σε όλο τον κόσμο. Μια νέα πραγματικότητα που ανατρέπει αρκετά δεδομένα όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η επιστημονική κοινότητα της Αισθητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας έχει πλήρως εναρμονιστεί στα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Οι αποφάσεις της λαμβάνονται πάντοτε με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των γυναικών που επισκέπτονται τις κλινικές για να κάνουν κάποια θεραπεία. Και βέβαια, ισχύουν τα ίδια και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κέντρων.

Σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας είναι φυσικό να υπάρχουν κάποιες ανησυχίες. Ανησυχίες για το πώς ο Covid-19 μπορεί να επηρεάσει τις θεραπείες της Αισθητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας. Στην Κλινική μας, Cosmetic Gynecology Dr. Naoum (διαβάστε περισσότερα), παρακολουθούμε και ακολουθούμε όλες τις επίσημες συμβουλές. Και βέβαια θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Μέτρα απαραίτητα για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά σας και την ασφάλεια του προσωπικού μας. Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να μας καλέσετε με οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε και κάποιες απαντήσεις εδώ.

Η επαφή με τον γιατρό και την Κλινική

Όπως εξηγεί ο Δρ. Ναούμ, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διατηρηθεί η επαφή με τον γιατρό και το ιατρείο, ακόμα και εν μέσω της πανδημίας. Παράλληλα, μπορούν να τρέξουν και άλλες μορφές επικοινωνίας με την Κλινική μας, όπως η τηλεφωνική ή διαδικτυακή επικοινωνία. Βέβαια, εξακολουθούν και γίνονται, όταν έχει προηγηθεί συνεννόηση, και τα προκαθορισμένα ραντεβού. Τα ραντεβού γίνονται αραιά το ένα από το άλλο, ανά 30 λεπτά. Αν τυχόν υπάρχουν 2-3 ραντεβού ταυτόχρονα μέσα στο ιατρείο, τότε αυτά θα βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους.

Μέτρα προστασίας

Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, φυσικά, τηρούνται όλα τα αυστηρά προστατευτικά υγειονομικά μέτρα και τα πρωτόκολλα. Στην είσοδο του Ιατρείου μας υπάρχει πλήρης έλεγχος στην υποδοχή των γυναικών. Έτσι, εξασφαλίζεται η σωστή χρήση του αντισηπτικού χεριών, η χρήση μάσκας και ποδοναρίων, εάν αυτό απαιτηθεί. Έχουμε επιπλέον απολυμαντικό για τα χέρια σε όλα τα σημεία εισόδου και γύρω από την Κλινική. Και βέβαια, έχουμε αυξήσει τη συχνότητα καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι ασθενείς και το προσωπικό που δεν αισθάνονται καλά με κανένα τρόπο δεν θα παραμένουν στο Ιατρείο. Μειώνουμε, επίσης, τον αριθμό των ραντεβού στην Κλινική, για να συμμορφωθούμε με την απαίτηση για αυξημένη κοινωνική αποστασιοποίηση. Σε αυτό το πλαίσιο δίνουμε κάποιες οδηγίες – συμβουλές κοινωνικής αποστασιοποίησης. Για παράδειγμα, όπως το να μην έρχονται νωρίς σε κανένα ραντεβού οι γυναίκες που επισκέπτονται το Ιατρείο μας και να μη συνοδεύονται.

Θεραπείες – επεμβάσεις

Στην Κλινική μας εφαρμόζονται ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η επιστήμη στην Αισθητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, αλλά και πρωτοποριακές και καινοτόμες τεχνικές. Γιατροί και ασθενείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα. Με την πιστή εφαρμογή, υιοθέτηση και συμμόρφωση στα νέα πρωτόκολλα και τις οδηγίες επιστημονικών εταιρειών και φορέων υγείας στις πρακτικές προγραμματισμού επεμβάσεων – θεραπειών σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Στις περιπτώσεις θεραπειών – επεμβάσεων το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής μας φοράνε όλον τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκα FFP2, προστατευτικά γυαλιά ευρέως πεδίου, στολή τύπου Tyvek, γάντια μιας χρήσεως με μακριά μανσέτα, σκούφο και ποδονάρια).

Οι θεραπείες – επεμβάσεις της Αισθητικής Γυναικολογίας είναι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, που διασφαλίζουν ταχύτατη ανάρρωση και ελαχιστοποίηση της νοσηλείας ή και ολοσχερή αποφυγή της. Με αυτόν τον τρόπο οι γυναίκες εκτίθενται όσο το δυνατό λιγότερο στον κίνδυνο του Covid-19. Η λαπαροσκοπική χειρουργική και η χρήση ιατρικού λέιζερ αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Αισθητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας.

Πρότυπο διασφάλισης ποιότητας

Υπενθυμίζουμε ότι η Cosmetic Gynecology Dr. Naoum είναι η μοναδική κλινική Αισθητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας στην Ελλάδα πιστοποιημένη κατά τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας ISO9001 και ΙSO27001. Το ISO9001 πρότυπο ορίζει τις απαιτήσεις σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να λειτουργεί μια κλινική, ώστε η τελική υπηρεσία να κρίνεται ικανοποιητική τόσο από τους ασθενείς της όσο και από τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη. Ικανοποιώντας το ΙSO27001 πρότυπο, παρέχει πλήρη προστασία και εμπιστευτική διαχείριση των ιατρικών και προσωπικών δεδομένων. Έτσι, ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις του προτύπου, που καλύπτουν στο σύνολό τους το εύρος των δραστηριοτήτων της, που ξεκινά από τον σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων ιατρικών τεχνικών και υπηρεσιών έως τη φροντίδα της γυναίκας μετά από κάθε θεραπεία ή επέμβαση. Το να ακολουθηθούν πιστά και απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες που διέπουν την πιστοποίηση της λειτουργίας της κλινικής του με ISO ήταν μια συνειδητή επιλογή του Δρ. Ναούμ. Μία επιλογή που παρέχει από μόνη της τα απαραίτητα εχέγγυα που πρέπει να αναζητά κάθε γυναίκα, προκειμένου να εμπιστευτεί τον γιατρό της και την κλινική του.

Είναι βέβαιο ότι η καθημερινότητά μας απειλείται από τον φόβο, την ανασφάλεια, ίσως και τον πανικό που μας έχει κυριεύσει. Πολλά έχουν αλλάξει, δεδομένα έχουν υποχωρήσει, άγχος και αγωνία κυριαρχούν, προσδοκίες και ελπίδες προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο. Ίσως αυτά που γίνονται τώρα να είναι συνέπεια των επιλογών του χτες, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνουν μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Βέβαια, η υγειονομική κρίση που πλήττει την ανθρωπότητα είναι τεράστια και οι συνέπειές της άγνωστες ακόμα. Σαν να βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Όμως, στην Κλινική μας, Cosmetic Gynecology Dr. Naoum, βαδίζουμε με ασφάλεια και σιγουριά, έχοντας προτεραιότητά μας την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της γυναίκας για ό,τι την απασχολεί.

ΔΡ. ΝΙΚΟΣ ΝΑΟΥΜ

Λεωφ. Μεσογείων 2-4, Αθήνα 115 27, Ελλάδα

(+30) 2108835100

info@drnikosnaoum.com

Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00 ΠΜ – 19:00 ΜΜ