Τι σημαίνει το “G” στο “Σημείο G”;

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Η Αιδοιοπλαστική είναι από τις αισθητικές επεμβάσεις με ραγδαία αύξηση στις κοινωνίες της Δύσης. Αυτό επιβεβαιώνουν τα στατιστικά νούμερα, που δείχνουν ότι είναι ανάμεσα στις πλαστικές επεμβάσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Και βέβαια, είναι ξεκάθαρη και δεδομένη η αισθητική αναβάθμιση που εξασφαλίζει στην ευαίσθητη περιοχή στο γυναικείο σώμα. Όμως, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα σχετικά με αυτή την επέμβαση που προβληματίζει τις γυναίκες. Πόσο επηρεάζεται η αισθαντικότητα της περιοχής; Και ως εκ τούτου, και η σεξουαλική διέγερση;

  Στο ερώτημα αυτό μας απαντά ο Δρ. Νίκος Ναούμ, γυναικολόγος, εξειδικευμένος στην Αισθητική και Επεμβατική Γυναικολογία, ο οποίος έχει διεξαγάγει τα τελευταία 10 χρόνια πάρα πολλές επεμβάσεις σε γυναίκες.

  Τι νομίζουν οι γυναίκες ότι είναι η Αιδοιοπλαστική;

  Οι περισσότεροι γυναίκες νομίζουν ότι η Αιδοιοπλαστική είναι μια αισθητική επέμβαση που βοηθάει τη γυναίκα να βελτιώσει άμεσα την εμφάνιση της ευαίσθητης περιοχή. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσουν και τη σχέση με το σώμα τους. Και πράγματι αυτό ισχύει, και οι βασικοί λόγοι, που φέρνουν μια γυναίκα στο Ιατρείο μας, είναι οι αισθητικοί. Επειδή οι ιδιαιτερότητες στο αιδοίο τους υπονομεύουν τη σεξουαλική τους αυτοπεποίθηση. Επίσης, δεν τις επιτρέπουν να φορούν τα εσώρουχα που θέλουν ή στενά ρούχα, ρούχα άθλησης, κολάν, μαγιό. Αυτή η αναβάθμιση στην αισθητική εικόνα της περιοχής νομίζουν ότι είναι ο μόνος λόγος που εξασφαλίζει  βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι η σεξουαλική αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας συνδέεται άμεσα με το πώς νιώθει για το σώμα της. Και η εικόνα που έχει για το αιδοίο της μπορεί να την επηρεάσει και να την μπλοκάρει σεξουαλικά. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην περιοχή, είτε ανατομικές είτε λόγω χαλάρωσης, από τη φθορά του χρόνου και τους φυσιολογικούς τοκετούς. Όπως εξηγεί όμως Δρ. Ναούμ, είναι αλήθεια ότι με την Αιδοιοπλαστική μπορεί εύκολα να φτιάξουμε ένα τέλειο από αισθητικής άποψης αιδοίο. Να μειώσουμε το μέγεθος σε υπερτροφικά χείλη του αιδοίου, Όλα αυτά γίνονται με μια διαδικασία που δεν διαρκεί πάνω από μία ώρα, με τη χρήση ειδικού χειρουργικού laser. Επίσης, μπορούμε να αποκαταστήσουμε τον όγκο που χάνεται και τη χαλάρωση της περιοχής. Επιπλέον, να διορθώσουμε το χρώμα της, πράγμα που συνδέεται με μια πιο ελκυστική και νεανική εμφάνιση της περιοχής. Η Αιδοιοπλαστική, όμως, δεν εξασφαλίζει απλά και μόνο μια καλύτερη αισθητική εικόνα.

  Τι πραγματικά επιτυγχάνει

  Όπως τονίζει ο Δρ. Ναούμ η Αιδοιοπλαστική δεν γίνεται μόνο για αισθητικούς  λόγους. Μπορεί να λύσει και λειτουργικά προβλήματα στην καθημερινή ζωή αλλά και στη  σεξουαλική. Για παράδειγμα, υπερτροφικά χείλη αιδοίου μπορεί να προκαλούν πόνο λόγω της τριβής ή δυσκολία στο σεξ.  Με την Αιδοιοπλαστική αφαιρείται ο περιττός ιστός στο αιδοίο, που μπορεί δυσκολεύει τη γυναίκα σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής της και φυσικά και στην κρεβατοκάμαρά της. Η ερώτηση όμως πώς ακριβώς είναι το σεξ και μετά την Αιδοιοπλαστική παραμένει.

  Επηρεάζει την αισθητικότητα της περιοχής 

  Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν ότι η περιοχή είναι γεμάτη νευρικές απολήξεις που είναι υπεύθυνες για τη διέγερση και τον ερεθισμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Συχνά ανησυχούν ότι μια επέμβαση στην περιοχή μπορεί να τραυματίσει τα νεύρα και έτσι να χαθεί η αισθαντικότητα, εξηγεί ο Δρ. Ναούμ. Και συνεχίζει:  “Η αλήθεια είναι ότι έχουν ένα δίκιο πάνω σε αυτό. Πράγματι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, αν η επέμβαση γίνει από χειρουργό που δεν έχει απόλυτη εμπειρία πάνω σε αυτό το πεδίο. Έχουμε δει μάλιστα τέτοια άσχημα αποτελέσματα από κακές επεμβάσεις. Ο εξειδικευμένος, για τη συγκεκριμένη επέμβαση γιατρός, γνωρίζει πώς να επέμβει στην περιοχή χωρίς να τραυματίσει ή επηρεάσει τα νεύρα ή τις νευρικές απολήξεις. Επομένως, η γυναίκα πρέπει να ψάξει και να απευθυνθεί στον σωστό ειδικό. Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο δεν θα μειωθεί Η αισθαντικότητα της περιοχής, αλλά θα διατηρηθεί στο ακέραιο. Εδώ θα ήθελα μάλιστα να τονίσω ότι υπάρχει η πιθανότητα να αυξηθεί η δυνατότητα καλύτερου σεξουαλικού ερεθισμού και θα σε εξηγήσω γιατί.

  Γιατί μπορεί να αυξηθεί η αισθαντικότητα;

  Όπως εξηγεί ο Δρ. Ναούμ, ο ιστός που αφαιρείται από τα μεγάλα χείλη δεν έχει νευρικές απολήξεις. Η ύπαρξή του μάλιστα μπορεί να αποτελεί εμπόδιο, δυσκολεύοντας τη διέγερση της περιοχής. Επίσης, για μερικές γυναίκες ο ιστός που καλύπτει την κλειτορίδα (που είναι το σημαντικότερο όργανο διέγερσης για τη γυναίκα) μπορεί να είναι υπερβολικά μεγάλος.  Σ΄ αυτή την περίπτωση, δημιουργεί μια προεξέχουσα κάλυψη με περίσσιο δέρμα. Το γεγονός αυτό μπορεί να συμβάλει στη μειωμένη σεξουαλική ευαισθησία ή στη δυσκολία διέγερσης. Το πρόβλημα αυτό όμως μπορεί εύκολα να διορθωθεί στο πλαίσιο της Αιδοιοπλαστικής, αφού μπορούμε να διεξάγουμε ταυτόχρονα και πλαστική κλειτορίδας. Έτσι, απαλλάσσουμε τη γυναίκα από το περίσσιο αυτό δέρμα, βελτιώνοντας συγχρόνως τόσο την αισθαντικότητα της περιοχής όσο και την οργασμική της ικανότητα.

  Το σεξ μετά την Αιδοιοπλαστική

  Είναι σίγουρα καλύτερο. Πρώτον, επειδή με την αναβάθμιση της εμφάνισης της περιοχής τονώνεται η αυτοπεποίθηση της γυναίκας σχετικά με την εικόνα σώματος. Έτσι, αυτόματα γίνεται  πιο χαλαρή, πράγμα που διευκολύνει τη σεξουαλική της έκφραση και απόλαυση. Επιπλέον, όπως είπαμε, έχει απαλλαγεί η περιοχή από περιττούς ιστούς. Κι αυτό μπορεί να ενισχύει την αισθαντικότητα, διευκολύνοντας τόσο τον ερεθισμό όσο και την οργασμική κορύφωση.

  Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Δρ. Ναούμ: “Θα έλεγα, λοιπόν, ότι η ανησυχία κάθε γυναίκας για την αισθαντικότητα της περιοχής μετά από την Αιδοιοπλαστική είναι αβάσιμη. Κι αυτό, εφόσον έχει απευθυνθεί σε απόλυτα εξειδικευμένο κοσμητικό γυναικολόγο και σε ιατρείο σωστά εξοπλισμένο και πιστοποιημένο.  Η αισθαντικότητα όχι μόνο δεν απειλείται από μια Αιδοιοπλαστική, αλλά αντίθετα ή παραμένει ή και βελτιώνεται. Ως εκ τούτου, μετά τον χρόνο ανάρρωσης αναμένεται μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ. Αυτό σημαίνει και μια πιο ποιοτική σεξουαλική ζωή αλλά και ισχυρότερη ερωτική σχέση για το ζευγάρι.

  Σχετικά με τον χρόνο ανάρρωσης

  Υπενθυμίζουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα μια Αιδοιοπλαστικής φαίνεται σε 20 περίπου ημέρες. Η γυναίκα μπορεί την ίδια μέρα μετά την επέμβαση να επιστρέψει σπίτι και την επόμενη στην εργασία της. Θα πρέπει να τηρηθεί αποχή από αθλητικές δραστηριότητες 7-1Ο ημέρες και 20 ημέρες αποχή από το σεξ. Μπορεί να κάνει ντους την ίδια μέρα, ενώ συνίσταται την πρώτη ημέρα να κοιμηθεί σε ύπτια θέση.

  Κοινοποίηση του άρθρου