Αντιγήρανση Γεννητικής Περιοχής

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Μια γυναίκα μπορεί να κάνει πολλά στο πρόσωπό της για να κρύψει χρόνια. Όταν, όμως, έρχεται η ώρα να βγάλει τα εσώρουχά της; Τι γίνεται; Τα σημάδια του χρόνου στη γεννητική περιοχή τελικά μπορεί να είναι αμείλικτα, αποκαλύπτοντας την πραγματική της ηλικία. Υπάρχει κάτι που να μπορεί να κάνει μια γυναίκα για την αντιγήρανση της γεννητικής περιοχής;

  Μια γυναίκα, για να καταπολεμήσει τη γήρανση του προσώπου ή του σώματος, χρησιμοποιεί διάφορες εξειδικευμένες κρέμες. Ακόμη, για να καθυστερήσει τα σημάδια του γήρατος καταφεύγει σε  επεμβατικές και μη επεμβατικές θεραπείες. Με τη γεννητική της περιοχής, όμως, τι γίνεται; Η γεννητική περιοχή υπόκειται κι αυτή στη διαδικασία γήρανσης με την πάροδο του χρόνου, όπως ακριβώς με οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματος. Τα σημάδια, επομένως, του χρόνου είναι ορατά και σε αυτή την περιοχή. Πολλές φορές, μάλιστα, η συγκεκριμένη περιοχή, που έχει γεράσει, έρχεται σε αντίθεση με ένα πρόσωπο και σώμα που έχει φροντιστεί καλύτερα, «κρύβοντας» έτσι χρόνια.

  Τι συμβαίνει, λοιπόν, με την πάροδο του χρόνου;

  Σταδιακά, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης του οργανισμού μας μειώνεται, επηρεάζοντας όλα τα όργανά μας. Έτσι, μεγαλώνοντας παρατηρούμε μία χαλάρωση των χειλέων του αιδοίου, καθώς και μία χαλάρωση του κόλπου, μετά από 1 ή 2 φυσιολογικούς τοκετούς.

  Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει μια γυναίκα;

  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα σε σχέση με την περιγεννητική της περιοχή χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες:

  Αισθητικά: Η γυναίκα αισθάνεται δυσάρεστα με τη γεννητική της περιοχή. Μάλιστα, η χαλάρωση των χειλέων δεν είναι εμφανής μόνο όταν είναι γυμνή, αλλά κι όταν φοράει ένα κολάν ή ένα μαγιό (γνωστό και ως «πόδι της καμήλας», βλ. εδώ). Επιπλέον, κι άλλα σημάδια γήρανσης, όπως η σκουρότητα του δέρματος της περιοχής και η έλλειψη όγκου, υποβαθμίζουν την εικόνα της περιοχής. Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που προβληματίζει τόσο τη γυναίκα όσο και τον σύντροφό της.

  Λειτουργικά: Καταρχάς, τα χαλαρά χείλη του αιδοίου, δυσκολεύουν τη γυναίκα στην καθημερινή της υγιεινή. Έτσι, μπορεί να παθαίνει πιο συχνά μυκητιάσεις και κολπίτιδες, λόγω του ότι δεν μπορεί να καθαριστεί η περιοχή επαρκώς. Επίσης, αντιμετωπίζει συχνά πόνο όταν προσπαθεί να γυμναστεί ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Τέλος, ένας χαλαρός κόλπος, που συνήθως προκύπτει μετά από τους τοκετούς, μειώνει αισθητά τη σεξουαλική ικανοποίησή της αλλά και του συντρόφου της.

  Ψυχολογικά: Μία γυναίκα πολλές φορές καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά τα λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα που προαναφέρθηκαν. Τότε είναι λογικό να επιβαρύνονται τόσο η ψυχολογία όσο και η αυτοπεποίθησή της.  Αυτό έχει δυστυχώς σοβαρή επίπτωση και στη σεξουαλική της έκφραση. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική της ζωή, με άμεση αντανάκλαση και στον σύντροφό της.

  Τι σημαίνει αντιγήρανση γεννητικής περιοχής;

  Χάρη στην απόλυτη εξειδίκευση και τις νέες τεχνολογίες και μεθόδους, μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα της γεννητικής περιοχής. Και μάλιστα, είτε το πρόβλημα υπάρχει εκ γενετής είτε εμφανίζεται στην πορεία της ζωής της γυναίκας. Οι πιο συνηθισμένες θεραπείες που συνθέτουν μια ολιστική θεραπεία για την αντιγήρανση της γεννητικής περιοχής είναι οι εξής:

  Αιδοιοπλαστική:  Με την αιδοιοπλαστική, μπορεί να αποκατασταθεί οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη χαλάρωση των χειλέων του αιδοίου (βλ. εδώ). Έτσι η εικόνα του αιδοίου θα είναι απόλυτα αρμονική, νεανική και ελκυστική.

  Κολποπλαστική: Η απαραίτητη επέμβαση, όταν παρατηρείται μεγάλη χαλάρωση κόλπου μετά από 1 ή 2 τοκετούς (βλ. εδώ). Με την επέμβαση εξασφαλίζεται η απαραίτητη σύσφιξη του κόλπου, ώστε η γυναίκα να μπορεί να ζήσει μια απολαυστική σεξουαλική ζωή.

  Λεύκανση: Με την πάροδο του χρόνου, η περιοχή του αιδοίου έχει την τάση να σκουραίνει, αποκαλύπτοντας έτσι την ηλικία της γυναίκας. Με τη λεύκανση της περιοχής, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες θεραπείες, εξασφαλίζεται ένα απόλυτα νεανικό αισθητικό αποτέλεσμα.

  Κοινοποίηση του άρθρου