Εμμηνόπαυση

Ως εμμηνόπαυση ορίζεται η μόνιμη διακοπή της εμμήνου ρύσεως. Εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες εξαντλήσουν τα ωάρια τους και δεν εκκρίνουν πλέον τις ορμόνες  (οιστρογόνα – προγεστερόνη) που ενέχονται στον έμμηνο κύκλο.

Για κάθε γυναίκα, το χρονικό αυτό σημείο, μεταξύ 40 – 50 ετών, είναι συνήθως φυσιολογικό, αναμενόμενο και ακολουθείται από διάφορες αλλαγές. Εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις των γυναικών που εισέρχονται πρόωρα στην εμμηνόπαυση, δηλαδή πριν την ηλικία των 40.

Οι αλλαγές αυτές στο σώμα της γυναίκας προκαλούν διάφορα συμπτώματα, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα της ζωής της και εκδηλώνονται την περίοδο πριν την εμμηνόπαυση. Αυτή η χρονική περίοδος, που μπορεί να κρατήσει μήνες ή και χρόνια, ορίζεται ως προεμμηνόπαυση. Είναι δηλαδή το χρονικό διάστημα πριν σταματήσει οριστικά η περίοδος. Ξηρότητα κόλπου, κνησμός, δυσπαρευνία (πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή), ουρογεννητικό σύνδρομο με ενοχλήσεις του ουροποιητικού συστήματος, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις. Όλα τα παραπάνω, όπως και η ακράτεια ούρων είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την προεμμηνόπαυση και εμμηνόπαυση. Βασική αιτία αυτών είναι η ατροφία του επιθήλιου της ουρογεννητικής οδού, που έρχεται ως αποτέλεσμα της μείωσης των οιστρογόνων.

Παρόλο που πρόκειται για έναν φυσιολογικό στάδιο της ζωής, κάθε γυναίκα – κατά την περίοδο αυτή – έχει το δικαίωμα να μη στερηθεί τίποτα. Να μη στερηθεί ούτε στο ελάχιστο την ικανοποίηση που έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια από το σώμα της και τη σεξουαλική της ζωή.

Ο ρόλος της Επανορθωτικής Αισθητικής Γυναικολογίας, ενός κλάδου αρκετά διαδεδομένου στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα μετρά ελάχιστα χρόνια ζωής, είναι συγκεκριμένος. Προσφέρει όλες τις ενδεικνυόμενες λύσεις για να επανέλθει η λειτουργικότητα και η εμφάνιση της «ευαίσθητης» περιοχής στα επίπεδα που επιθυμεί κάθε γυναίκα. Σε εκείνα δηλαδή που της επιτρέπουν να απολαμβάνει χωρίς αμηχανία, ανασφάλεια και προβληματισμό κάθε στιγμή. Όπως ακριβώς τις απολάμβανε τις περασμένες δεκαετίες της ζωής της.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να τονίσουμε, ότι το πλαίσιο της Επανορθωτικής Αισθητικής Γυναικολογίας περιλαμβάνει θεραπείες και  λεπτές επεμβάσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από πλαστικό χειρουργό. Αυτές μπορούν να γίνουν μόνο από εξειδικευμένο γυναικολόγο, ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη γεννητική περιοχή της γυναίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιδοιοπλαστική

Αιδοιοπλαστική

Ανάπλαση Εξωτερικών Γεννητικών Οργάνων

Ανάπλαση Εξωτερικών Γεννητικών Οργάνων

Ανάπλαση Μεγάλων Χειλέων

Ανάπλαση Μεγάλων Χειλέων

Ανάπλαση Μεγάλων Χειλέων με Λίπος / Υαλουρονικό Οξύ

Ανάπλαση Μεγάλων Χειλέων με Λίπος / Υαλουρονικό Οξύ

Σύσφιξη Κόλπου

Σύσφιξη Κόλπου

Μέθοδος Vagitense®

Μέθοδος Vagitense®