Πλαστική-αιδοίου

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Η πλαστική αιδοίου ή αλλιώς αιδοιοπλαστική αποτελεί μία από τις πιο πολυζήτητες επεμβάσεις στον κλάδο της Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας. Η κάθε γυναίκα γεννιέται με ένα προκαθορισμένο μέγεθος μεγάλων και μικρών χειλέων. Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες δυσμορφίες στην ευαίσθητη περιοχή δημιουργώντας τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά προβλήματα στη γυναίκα.

  Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η πλαστική αιδοίου;

  Η πλαστική αιδοίου ενδείκνυται τόσο για την αποκατάσταση αισθητικών όσο και λειτουργικών προβλημάτων στην γεννητική περιοχή. Οι συνηθέστερες δυσμορφίες στην ευαίσθητη περιοχή είναι:

  • Ασσυμετρία ή ανομοιομορφία
  • Υπερτροφία μεγάλων χειλέων
  • Υπερτροφία μικρών χειλέων
  • Χαλάρωση του δερματικού ιστού στην περιοχή.

  Τις παραπάνω δυσμορφίες της περιοχής καλείται να αποκαταστήσει η επέμβαση πλαστικής αιδοίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, η υπερτροφία των χειλέων του αιδοίου χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, αφού δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα της γυναίκας.

  Πρόσφατα Άρθρα

  Τι προβλήματα μπορεί δημιουργήσει μία δυσμορφία στο αιδοίο;

  Πιο συγκεκριμένα η υπερτροφία μπορεί να οδηγήσει σε έντονες ενοχλήσεις κατά την άθληση, ιδιαίτερα στο ποδήλατο ή το τρέξιμο, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία εξαιτίας των πιθανών ερεθισμών και κνησμών. Ακόμα γυναίκες με διάφορες δυσπλασίες αναφέρουν ενόχληση όταν φοράν στενά ρούχα όπως για παράδειγμα κολάν.

  Ακόμα με την πλαστική αιδοίου μπορούν να αντιμετωπιστούν:

  • ο πόνος κατά τη συνεύρεση εξαιτίας ανατομικών δυσλειτουργιών
  • η έντονη εφίδρωση ή έκκριση κολπικών υγρών λόγω δυσκολίας στην σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής
  • η αμηχανία που αισθάνεται η γυναίκα κατά τη διάρκεια του σεξ εξαιτίας της εμφάνισης του αιδοίου της.
  • η χαλάρωση του δερματικού ιστού εξαιτίας ενός ή πολλαπλών τοκετών.

  Μπορώ να συνδυάσω την πλαστική αιδοίου με άλλες επεμβάσεις;

  Φυσικά! Πολύ συχνά η πλαστική αιδοίου συνδυάζεται και με άλλες επεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ένα ολοκληρωμένο και αρμονικό αποτέλεσμα. Είναι αρκετά συχνό η επέμβαση διόρθωσης των ατελειών ή της ασυμμετρίας των χειλέων του αιδοίου να συνδυάζεται και με άλλες επεμβάσεις.

  Σε περίπτωση όπου υπάρχει έντονη δερματική χαλάρωση η οποία οφείλεται είτε σε κάποιο τοκετό είτε λόγω γήρατος, η πλαστική αιδοίου μπορεί να συνδυαστεί με επέμβαση σύσφιξης κόλπου. Με την σύσφιξη κόλπου αποκαθίσταται και η αισθαντικότητα κατά τη σεξουαλική επαφή.

  Επιπλέον, η πλαστική αιδοίου μπορεί να συνδυαστεί με άλλες τεχνικές με σκοπό:

  Ποιος είναι ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης;

  Μέσα στην πληθώρα των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η επέμβαση πλαστικής αιδοίου ανήκει και ο ελάχιστος χρόνος ανάρρωσης από την επέμβαση. Πιο συγκεκριμένα η όλη διαδικασία της πλαστικής αιδοίου διαρκεί κατά μέσο όρο 30 με 60 λεπτά της ώρας ενώ η συνολική παραμονή της ασθενούς στο ιατρείο υπολογίζεται στις 2-3 ώρες.

  Η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της από την επόμενη κιόλας ημέρα ενώ μπορεί να κάνει μπάνιο την ίδια κιόλας ημέρα. Το τελικό αποτέλεσμα της πλαστικής αιδοίου είναι ορατό στις 20 ημέρες, ενώ με το πέρας αυτού του διαστήματος μπορεί να επιστρέψει στη σεξουαλική της δραστηριότητα.

  Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται η πλαστική αιδοίου;

  Κατά την συμβουλευτική συνεδρία σας στο ιατρείο και πριν την κλινική εξέταση και τον προγραμματισμό της επέμβασης, ο Δρ. Ναούμ θα σας ενημερώσει για τις περιπτώσεις στις οποίες αντενδείκνυται η πλαστική αιδοίου. Συνοπτικά, η πλαστική αιδοίου δεν συστήνεται σε ασθενείς με:

  • διαβήτη
  • διαταραχές πήξης του αίματος
  • φλεγμονή στην γεννητική περιοχή.

  Ο Δρ. Ν. Ναούμ διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο της Επανορθωτικής & Κοσμητικής Γυναικολογίες λαμβάνοντας εθνική αναγνωσιμότητα. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του ώστε να σας προτείνει το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας!

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

  Δείτε αποτελέσματα ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τις Θεραπείες – Επεμβάσεις.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

  Μάθετε το ακριβές κόστος για την δική σας περίπτωση.

  Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

  για Αθήνα καλέστε στο 2108835100

  για Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310244644