Γυναικεία Ακράτεια

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Η ακράτεια ούρων είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό γυναικών, καθώς η ηλικία τους αυξάνεται. Καμία γυναίκα, όμως, δε χρειάζεται να αισθάνεται άσχημα για αυτό, αφού στις μέρες μας – χάρη στην Κοσμητική Γυναικολογία – υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση της ακράτειας.

  Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται;

  Πρόκειται για ένα γυναικολογικό πρόβλημα που απασχολούσε  ανέκαθεν τις γυναίκες και συνεχίζει να τις απασχολεί. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει οι γυναίκες να μιλάνε πιο ανοιχτά για την ακράτεια. Επιπλέον, αναζητούν λύση στο πρόβλημα που μπορεί να πλήξει σοβαρά την καθημερινότητά τους και να υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους.

  Αξίζει να τονιστεί ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα συχνό, κυρίως όσο αυξάνει η ηλικία. Ποιες, όμως, είναι οι αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν σε ακράτεια;

  Οι πιο συχνές αιτίες που οδηγούν σε ακράτεια στις γυναίκες

  Αριθμός τοκετών
  Οι πολλές εγκυμοσύνες ή οι δύσκολοι τοκετοί μπορεί να προκαλέσουν κακώσεις στην περιοχή της πυέλου. Επίσης, μετά από έναν ή περισσότερους φυσιολογικούς τοκετούς η διάμετρος του κόλπου μπορεί να διευρυνθεί και να σταθεροποιηθεί σε μια ανοιχτή διάσταση 4 – 5 εκατοστών. Κι αυτό είναι κάτι που επηρεάζει μεταξύ άλλων και το ουροποιητικό σύστημα.

  Εμμηνόπαυση
  Με τη μείωση παραγωγής οιστρογόνων οι μυς της περιοχής αρχίζουν και ατροφούν. Σταδιακά αυτό χαλαρώνει μεταξύ άλλων και το ουροποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συμπτώματα ακράτειας.

  Γυναικολογικές επεμβάσεις
  Γυναικολογικά χειρουργεία, όπως εκτρώσεις ή αφαίρεση ινομυωμάτων, μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στους ιστούς και στα νεύρα της περιοχής επηρεάζοντας το ουροποιητικό σύστημα.

  Ποιες επεμβάσεις δίνουν λύση στο πρόβλημα

  Τα καλά νέα είναι πως η Ιατρική έχει εξελίξει τις μεθόδους αντιμετώπισης της ακράτειας. Δε μιλάμε πια για την κλασική χειρουργική επέμβαση, αλλά για αναίμακτες μικροεπεμβάσεις που δεν απαιτούν καν παραμονή στο νοσοκομείο.

  Μία από αυτές είναι και η κολποπλαστική. Πρόκειται για μια επέμβαση που γίνεται με διοδικό Laser νέας γενιάς και μόνο από εξειδικευμένους γιατρούς. Στην Ελλάδα, ο Δρ. Ναούμ ανήκει στην ομάδα των γιατρών που διαθέτουν την εξειδίκευση των συγκεκριμένων επεμβάσεων νέας γενιάς.

  Μερικά από τα βασικά θετικά χαρακτηριστικά της κολποπλαστικής με Laser είναι πως γίνεται γρήγορα και δεν απαιτεί ολική νάρκωση. Χάρη στην τεχνολογία του Laser δεν καταστρέφονται τα νεύρα της περιοχής και δε μένουν τομές ή ουλές, καθώς δεν απαιτούνται ράμματα. Τέλος, η αποθεραπεία παίρνει μόλις 1-2 μέρες.

  Έτσι, η γυναίκα όχι μόνο ξεπερνά γρήγορα το πρόβλημα της ακράτειας, αλλά ξανακερδίζει την ποιότητα στη σεξουαλική της ζωή. Ακόμη, ανακτά την αυτοπεποίθησή της όσον αφορά στην εικόνα και τη λειτουργικότητά της.

  Παράλληλα με την κολποπλαστική και εφόσον ο γιατρός το κρίνει απαραίτητο μπορεί να γίνει και μια διορθωτική παρέμβαση στην εξωτερική γεννητική περιοχή. Η αιδοιοπλαστική μπορεί, επίσης, να υποβοηθήσει στην επίλυση της ακράτειας. Πολύ συχνά οι γυναίκες με ακράτεια παρουσιάζουν και δυσμορφίες στα χείλη του αιδοίου, που μπορεί να εντείνουν το πρόβλημα της ακράτειας. Με μια διαδικασία μιας μόλις ώρας, Ο εξειδικευμένος γιατρός ανασχηματίζει την περιοχή και δίνει τέλος στα προβλήματα υγιεινής που οφείλονται στη χαλάρωση ή την κακή ανατομία της περιοχής. Και μάλιστα, η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από μία ώρα.

  Έτσι, το πρόβλημα της ακράτειας αντιμετωπίζεται με βάση όλες τις παραμέτρους που μπορεί να επιβαρύνουν τη γυναίκα,  εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή λύση.

  Κοινοποίηση του άρθρου

  Πρόσφατα Άρθρα