Αιδοιοπλαστική στην εφηβεία

Πώς η Αισθητική Επεμβατική Γυναικολογία δίνει λύσεις

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Δυσκολία ή απουσία οργασμού. Ένα πρόβλημα σύνηθες για τις γυναίκες, που συχνά δυσκολεύονται να το ομολογήσουν και ζουν μέσα στον προβληματισμό σχετικά με αυτό. Ο γυναικείος οργασμός είναι πιο δύσκολα επιτεύξιμος σε σχέση με του άνδρα. Αυτή είναι μια σημαντική αλήθεια. To ποσοστό των γυναικών που δυσκολεύονται να φτάσουν στον οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ είναι αρκετά μεγάλο, πλησιάζοντας το 40%. Η σεξουαλική κορύφωση επομένως είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες, και μάλιστα σε διάφορες φάσεις και ηλικίες της ζωής τους.

  Στο πλαίσιο της Αισθητικής Επεμβατικής Γυναικολογίας τρεις νέες θεραπείες φαίνεται ότι μπορεί να δώσουν λύση σε ένα ποσοστό γυναικών που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Δυσκολίες που έχουν να κάνουν με την οργασμική κορύφωση. Έτσι, μπορεί να μεγιστοποιήσουν την ευχαρίστηση στη σεξουαλική ζωή των γυναικών, που επιθυμούν να απολαύσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ηδονή στο σεξ.

  Το Ο-Shot και η διεύρυνση GSpot είναι δύο νέες θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό.

  Ο Δρ. Νίκος Ναούμ, χειρουργός – γυναικολόγος, διευθυντής της Κλινικής Cosmetic Gynecology, είναι ο ειδικός που θα μας μιλήσει σχετικά με αυτές τις θεραπείες, καθώς τις εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία κι ο ίδιος στην κλινική του.

  Ο-Shot (Orgasm Shot)

  Η θεραπεία έχει πάρει το όνομά της από τη λέξη Οργασμός (Orgasm) και είναι κάτι που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται με ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκειά της γίνεται έγχυση στην περιοχή της κλειτορίδας πλούσιου σε αιμοπετάλια. Λαμβάνεται από το αίμα της γυναίκας, και μετά από ειδική επεξεργασία, εγχέεται στην περιοχή της κλειτορίδας. Η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι ανώδυνη και δεν διαρκεί πάνω από 20 λεπτά. Χρειάζεται να επαναληφθεί κάθε 3 με 4 μήνες. Βασικός στόχος της θεραπείας είναι να εξασφαλίσει σε γυναίκες που δυσκολεύονται να κορυφώσουν μεγαλύτερη ευαισθησία στον ερεθισμό της κλειτορίδας. Κάτι που μπορεί να διευκολύνει την οργασμική τους κορύφωση ή να μεγιστοποιήσει γενικότερα την αίσθηση ηδονής κατά τη διάρκεια του σεξ.

  GSpot (διεύρυνση σημείου G)

  Πολλά έχουν γραφτεί για το σημείο G, που εντοπίζεται στο εμπρόσθιο εσωτερικό τοίχωμα του αιδοίου, 4-5 εκατοστά από το σημείο εισόδου στον κόλπο. Αυτό που κυρίως υποστηρίζεται είναι ότι, όταν ερεθιστεί κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να προσφέρει έντονη διέγερση στη γυναίκα. Δηλαδή, να την οδηγήσει πιο εύκολα σε οργασμό ή να διασφαλιστεί ένας πιο έντονος οργασμός. Και σε αυτή την περίπτωση γίνεται έγχυση υαλουρονικού οξέος, το οποίο είναι ειδικό για χρήση σε αυτήν την περιοχή.

  Η θεραπεία για τη διεύρυνση του G-Spot γίνεται με στόχο να αυξηθεί ο όγκος του σημείου. Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον, για να εντοπίζεται πιο εύκολα και δεύτερον, επειδή έχει διαπιστωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η αισθαντικότητα της περιοχής. Κι έτσι η διέγερση γίνεται ευκολότερη και πιο έντονη, πράγμα που μπορεί να διευκολύνει τον οργασμό της γυναίκας.

  Πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι θεραπείες;

  Οι θεραπείες αυτές δεν προτείνονται ως μαγικές θεραπείες, για να λυθούν τα προβλήματα οργασμού μιας γυναίκας, που μπορεί να οφείλονται σε πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σύμφωνα με Dr. David Matlock, γυναικολόγο και υπεύθυνο του Laser Vaginal Rejuvenation Institute of American, ο οποίος εφαρμόζει το O-Shot σε κάποιες γυναίκες, η θεραπεία φαίνεται να έχει πολύ καλά αποτελέσματα και να ανοίγει τον δρόμο για πιο εύκολους και έντονους οργασμούς, κλειτοριδικούς, κολπικούς, ακόμα και πολλαπλούς. Σύμφωνα πάλι με τον  Βatsheve Marcus, υπεύθυνο στο Medical Center for Female Sexuality στη Νέα Υόρκη, οι συγκεκριμένες θεραπείες φαίνεται ότι σε κάποιες γυναίκες δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα.

  Όπως, τέλος, επισημαίνει ο Δρ. Ναούμ, οι συγκεκριμένες θεραπείες παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως πράγματι δεν φέρνουν σε όλες τις γυναίκες το ίδιο αποτέλεσμα. Κάποιες μπορεί πραγματικά να δουν εκπληκτική διαφορά στην οργασμική τους ικανότητα, άλλες απλά να βιώσουν μια διευκόλυνση και άλλες να μην επωφεληθούν καθόλου. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον, πέρα από τον στόχο οργασμό, είναι ότι μεγιστοποιείται η σεξουαλική ευχαρίστηση της γυναίκας, είτε αυτή δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό είτε όχι. Αυτό που τέλος επισημαίνει ο γιατρός είναι ότι οι συγκεκριμένες θεραπείες πρέπει να εφαρμόζονται από έναν απόλυτα εξειδικευμένο και πιστοποιημένο γιατρό. Γιατρό που γνωρίζει την ανατομία της περιοχής στο σώμα της γυναίκας και σε απόλυτα εξειδικευμένο κέντρο ιατρείο επεμβατικής γυναικολογίας.

  O-Shot

  G-Spot

  Κοινοποίηση του άρθρου