Υπερτροφικά χείλη αιδοίου

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Μια γυναίκα είναι δυνατόν να γεννηθεί με υπερτροφικά χείλη αιδοίου ή να τα αποκτήσει στην πορεία της ζωής της. Παρόλο που τα υπερτροφικά χείλη είναι μια συχνή κατάσταση, πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα της γυναίκας. Ευτυχώς όμως, χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, η σύγχρονη επανορθωτική γυναικολογία, έχει αναπτύξει έναν απολύτως ασφαλή τρόπο για την οριστική αντιμετώπισή τους.

  Τι εννοούμε όμως όταν αναφερόμαστε σε «υπερτροφικά χείλη αιδοίου»;

  Τα μικρά χείλη του αιδοίου, αποτελούν πτερύγια του δέρματος τα οποία βρίσκονται στις δύο πλευρές του κολπικού ανοίγματος. Όταν τα μικρά χείλη είναι υπερτροφικά, τότε προβάλουν έξω από τα μεγάλα χείλη, των οποίων ο ρόλος είναι να τα καλύπτουν και να τα προστατεύουν. Η κατάσταση αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από ενόχληση ή και πόνο, γεγονός που επηρεάζει την καθημερινότητα της γυναίκας.

  Τι προβλήματα δημιουργούν τα υπερτροφικά χείλη αιδοίου;

  Πέραν των λειτουργικών προβλημάτων που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα υπερτροφικά χείλη αιδοίου σχετίζονται και με αισθητικά και ψυχολογικά προβλήματα. Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, πολλές γυναίκες δεν ικανοποιούνται από την εικόνα τους και επιθυμούν να την αλλάξουν. Από την άλλη, τα υπερτροφικά χείλη έχουν αρνητική επίδραση και στην ψυχολογία πολλών γυναικών.

  Κάθε γυναίκα είναι φυσικό να επιθυμεί μια «φυσιολογική» εικόνα για την ευαίσθητη περιοχή της. Όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται, παρατηρούνται αλλαγές στην ψυχολογία της, όπως αίσθημα ανασφάλειας και ντροπής. Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις, σημειώνονται διαταραχές στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας, ιδίως όταν αισθάνεται μειονεκτικά προς το σύντροφό της.

  Πως μπορούν να αντιμετωπιστούν τα υπερτροφικά χείλη αιδοίου;

  Στη σύγχρονη εποχή, τα υπερτροφικά χείλη αιδοίου μπορούν να αναδημιουργηθούν μέσω της μεθόδου της αιδοιοπλαστικής. Η αιδοιοπλαστική αποτελεί μια καινοτόμα επέμβαση της οποίας στόχος είναι να αποκαταστήσει την περιοχή του αιδοίου. Η αποκατάσταση που επιτυγχάνεται αφορά τόσο την αισθητική ανανέωση όσο και την αντιμετώπιση πιθανών δυσλειτουργιών στην περιοχή. Μέσω της συγκεκριμένη πλαστικής, αλλάζει το σχήμα και το μέγεθος των μικρών χειλιών με αποτέλεσμα να καλύπτονται και να προστατεύονται από τα μεγάλα χείλη.

  Ποιες γυναίκες μπορούν να προχωρήσουν σε αιδοιοπλαστική για τη σμίκρυνση των υπερμεγεθών χειλέων αιδοίου;

  Η αιδοιοπλαστική για τη σμίκρυνση των υπερμεγεθών μικρών χειλέων αιδοίου, απευθύνεται σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τα παρακάτω προβλήματα:

  • Αισθάνονται δυσφορία λόγω ερεθισμού ή κνησμού στην περιοχή
  • Αισθάνονται αμηχανία λόγω της εμφάνισης του αιδοίου τους
  • Αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή ή δε μπορούν να την απολαύσουν (εξαιτίας άγχους, πόνου κλπ.)
  • Έχουν έντονες ενοχλήσεις όταν αθλούνται
  • Τραυματίζουν συχνά τα μικρά χείλη τους (π.χ. στην προσπάθεια να φορέσουν το εσώρουχό τους)
  • Έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση
  • Δεν είναι ευχαριστημένες με την εικόνα της ευαίσθητης περιοχής τους

  Για όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να αλλάξουν την εικόνα της γεννητικής τους περιοχής, η αιδοιοπλαστική αποτελεί την ιδανική επιλογή. Όμως, η επέμβαση θα πρέπει να διενεργείται από έναν εξειδικευμένο Γυναικολόγο, ο οποίος θα εξασφαλίζει πρωτίστως την ασφάλεια κάθε γυναίκας. Επικοινωνήστε με τον Δρ. Ναούμ, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία και είναι σε θέση να σας οδηγήσει με ασφάλεια στην εικόνα που επιθυμείτε!

  Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

  για Αθήνα καλέστε στο 2108835100

  για Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310244644