Τι είναι η εμμηνόπαυση;

Ως εμμηνόπαυση ορίζεται η μόνιμη διακοπή της εμμήνου ρύσεως. Εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες εξαντλήσουν τα ωάρια τους και δεν εκκρίνουν πλέον τις ορμόνες  (οιστρογόνα – προγεστερόνη) που ενέχονται στον έμμηνο κύκλο.

Για κάθε γυναίκα, το χρονικό αυτό σημείο, μεταξύ 40 – 50 ετών, είναι συνήθως φυσιολογικό, αναμενόμενο και ακολουθείται από διάφορες αλλαγές. Εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις των γυναικών που εισέρχονται πρόωρα στην εμμηνόπαυση, δηλαδή πριν την ηλικία των 40.

Ποιες αλλαγές μπορεί να επιφέρει στο σώμα μίας γυναίκας;

Η διακοπή της εμμήνου ρύσεως, συνοδεύεται από μία σειρά αλλαγών, τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία της γυναίκας. Ως προς το σώμα της γυναίκας, πολύ συχνά η εμμηνόπαυση προκαλεί διάφορα συμπτώματα, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα της ζωής της. Αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται συνήθως την περίοδο πριν την εμμηνόπαυση.

Αυτή η χρονική περίοδος, που μπορεί να κρατήσει μήνες ή και χρόνια, ορίζεται ως προεμμηνόπαυση. Είναι δηλαδή το χρονικό διάστημα πριν σταματήσει οριστικά η περίοδος. Μερικά από τα συχνότερα συμπτώματα είναι:

Όλα τα παραπάνω, είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την προεμμηνόπαυση και εμμηνόπαυση. Βασική αιτία αυτών είναι η ατροφία του επιθήλιου της ουρογεννητικής οδού, που έρχεται ως αποτέλεσμα της μείωσης των οιστρογόνων.

Κοσμητική & Επανορθωτική Γυναικολογία και εμμηνόπαυση

Παρόλο που πρόκειται για έναν φυσιολογικό στάδιο της ζωής, κάθε γυναίκα – κατά την περίοδο αυτή – έχει το δικαίωμα να μη στερηθεί τίποτα. Να μη στερηθεί ούτε στο ελάχιστο την ικανοποίηση που έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια από το σώμα της και τη σεξουαλική της ζωή.

Ο ρόλος της Κοσμητικής & Επανορθωτικής Γυναικολογίας, ενός κλάδου αρκετά διαδεδομένου στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα μετρά ελάχιστα χρόνια ζωής, είναι συγκεκριμένος. Προσφέρει όλες τις ενδεικνυόμενες λύσεις, Μέθοδος VAGITENSE®, ThermiVa, Intima Plasma, Vagi Shot, Αυτόλογη Μεσοθεραπεία, Υαλουρονικό Οξύ για τον γυναικείο κόλπο, Vaginal Κολπικό HIFU, Vaginal CO2, για να επανέλθει η λειτουργικότητα και η εμφάνιση της «ευαίσθητης» περιοχής στα επίπεδα που επιθυμεί κάθε γυναίκα. Σε εκείνα δηλαδή που της επιτρέπουν να απολαμβάνει χωρίς αμηχανία, ανασφάλεια και προβληματισμό κάθε στιγμή. Όπως ακριβώς τις απολάμβανε τις περασμένες δεκαετίες της ζωής της.

Ο Δρ. Ν. Ναούμ είναι Γυναικολόγος με πολυετή εξειδίκευση στον κλάδο της αισθητικής και επανορθωτικής γυναικολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εμμηνόπαυση και το πως μπορεί να επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή αλλά και την ψυχολογία της γυναίκας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του.

Φόρμα Επικοινωνίας