Επιλόχεια Κατάθλιψη

ΕΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι ένα είδος κλινικής κατάθλιψης, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες και λιγότερο συχνά τους άντρες μετά από τη γέννηση ενός παιδιού. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η επιλόχεια κατάθλιψη επηρεάζει το 15% των γυναικών, ενώ μόνο μία στις τέσσερις περιπτώσεις διαγιγνώσκεται από τους ιατρούς και αντιμετωπίζεται.

Ποια είναι τα συμπτώματα για την επιλόχεια κατάθλιψη;

Τα συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης μπορούν να συμβούν σε διάστημα από 24 ώρες μέχρι 6 μήνες μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Πέρα από τους ψυχολογικούς παράγοντες κατά τη περίοδο αυτή συχνά παρατηρείται:

  • Ένα αίσθημα της απόρριψης της γυναίκας από το σύντροφό της
  • Μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ
  • Έλλειψη ικανοποίησης και ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε πρόσφεραν ευχαρίστηση

Ποιος είναι ο στόχος των σύγχρονων θεραπειών;

Οι θεραπείες που προσφέρονται σήμερα στα πλαίσια της Αισθητικής Γυναικολογίας, μπορούν να βοηθήσουν τη νέα γυναίκα που μόλις γέννησε ώστε να:

  • Να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της
  • Να επανακτήσει τη νεανικότητα στην «ευαίσθητη περιοχή» και κυρίως
  • Να αγαπήσει πάλι τον ίδιο της τον εαυτό.

Μια ολιστική προσέγγιση οποιασδήποτε ανησυχίας της γυναίκας, μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ψυχολογίας της. Παράλληλα, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αλλαγή του τρόπου που η ίδια και οι γύρω της την αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιδοιοπλαστική

Αιδοιοπλαστική

Ανανέωση Αιδοίου

Ανανέωση Αιδοίου

Κολποπλαστική

Κολποπλαστική

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

H υπερβολική χαλάρωση ευθύνεται για την επιλόχεια κατάθλιψη;

Όπως γνωρίζουμε, μετά από έναν τοκετό συχνά το αιδοίο χαλαρώνει σε μεγάλο βαθμό και δεν επανέρχεται στην προ της γέννας κατάστασή του. Οι μύες της περιοχής που ανορθώνουν και διατηρούν την ελαστικότητα της περιοχής συχνά υπόκεινται μια μόνιμη «βλάβη» καθώς το έμβρυο εξέρχεται από τη μήτρα. Συνήθη παράπονα στις περιπτώσεις αυτές είναι η απώλεια της ελαστικότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ευχαρίστησης κατά τη σεξουαλική επαφή όπως επίσης και την έλλειψη αισθαντικότητας.

Επιλόχεια κατάθλιψη: Επεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισή της

Μια γυναίκα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει έντονη διάταση των ιστών και των μυών της περιοχής, χαλάρωση της περιοχής καθώς και του περινέου στην είσοδο του αιδοίου. Στις περιπτώσεις αυτές μπορούμε να προχωρήσουμε στη σύσφιξη κόλπου είτε μη επεμβατικά με τη μέθοδο Vagitense είτε χειρουργικά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις. Οι επεμβάσεις αυτές έχουν στόχο ακριβώς την αποκατάσταση του πυελικού εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέθοδος Vagitense®

Μέθοδος Vagitense®

Σύσφιξη Κόλπου

Σύσφιξη Κόλπου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε αποτελέσματα ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τις Θεραπείες – Επεμβάσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Μάθετε το ακριβές κόστος για την δική σας περίπτωση.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΝΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΙΚΟΥ ΤΟΝΟΥ

Αποκατάσταση του περινέου και του μυϊκού τόνου

Μερικές φορές κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης γέννας, μπορεί να προκληθεί ακόμα και βλάβη στην περιοχή μεταξύ του κόλπου και του ορθού. Όταν έχει «σχιστεί» η περιοχή ή γίνει κακή ραφή, η περιοχή μπορεί να παραμείνει παραμορφωμένη όταν επουλωθεί το τραύμα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας και να προκαλέσει δυσφορία κατά τη συνουσία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία στο πυελικό δάπεδο και σε χαλαρούς μύες, παρουσιάζοντας προβλήματα στην λειτουργία της ούρησης. Σε ακόμα χειρότερες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ακράτεια. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην επιλόχεια κατάθλιψη.

 

Πλεονεκτήματα χειρουργικής επέμβασης

Τα καλά νέα και σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η χειρουργική επέμβαση μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στον τρόπο που βλέπετε, αλλά και αισθάνεσθε την περιοχή. Παράλληλα, αποκαθιστά τόσο την αισθητική εμφάνιση του περινέου όσο και του μυϊκού τόνου βαθιά στο πυελικό δάπεδο και τους κολπικούς μύες.

Η χειρουργική επέμβαση είναι ιδιαίτερα ευεργετική σε πολλές περιπτώσεις. Παράλληλα με τη βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης της περιοχής, φροντίζει για τη λειτουργικότητά της. Τελικά, προσφέρει στη γυναίκα το αίσθημα της κανονικότητας στην περιοχή, η οποία σύντομα επουλώνεται και επανέρχεται στην προηγούμενη κατάστασή της.

 

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι χαρά μας να κάνουμε μια φιλική συζήτηση με κάθε γυναίκα που μετά τον τοκετό νιώθει ότι θα ήθελε να εξετάσει, με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου ιατρού, τις επιλογές που έχει για να βελτιώσει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της πιο ευαίσθητης και σημαντικής περιοχής του σώματός της.

 

O Δρ. Νίκος Ναούμ είναι εξειδικευμένος στην Αισθητική Γυναικολογία και φροντίζει ώστε κάθε γυναίκα να αισθάνεται όμορφα με το σώμα της. Η εμφάνιση και η λειτουργικότητα της ευαίσθητης περιοχής μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της γυναίκας, οδηγώντας στην επιλόχεια κατάθλιψη. Ο ιατρός λαμβάνει σημαντικά υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γυναίκας που επισκέπτεται το ιατρείο, ώστε να προτείνει μια εξατομικευμένη λύση για ζήτημα που την απασχολεί. Επικοινωνήστε κι εσείς μαζί μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πλαστική Περινέου

Πλαστική Περινέου

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

για Αθήνα καλέστε στο 2108835100

για Γλυφάδα καλέστε στο 2108835100

για Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310244644