ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τι είναι η αιδοιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική (αιδιοπλαστική) είναι μια καινοτόμος επέμβαση της Αισθητικής Γυναικολογίας που στοχεύει στην αποκατάσταση της περιοχής του αιδοίου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αιδοιοπλαστική βρίσκεται ανάμεσα στις 3 επεμβάσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ στη χώρα μας, όλο και περισσότερες γυναίκες απευθύνονται σε έναν εξειδικευμένο στην αιδοιοπλαστική Γυναικολόγο.

Ποιος είναι ο ρόλος της αιδοιοπλαστικής;

Η αιδοιοπλαστική έχει διττό ρόλο. Από τη μια στοχεύει στην αισθητική ανανέωση του αιδοίου και από την άλλη στοχεύει στην αντιμετώπιση δυσλειτουργιών στην περιοχή που στέκονται εμπόδιο στην καθημερινότητα της κάθε γυναίκας. Παράλληλα, υπόσχεται να δώσει μια άμεση και μόνιμη λύση στις γυναίκες που θέλουν να αισθάνονται όμορφες, δυναμικές και με αυτοπεποίθηση ακόμα και για την ευαίσθητη περιοχή.

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν μια γυναίκα στην αιδοιοπλαστική;

Οι λόγοι που οδηγούν μια γυναίκα στην αιδοιοπλαστική είναι λειτουργικοί και αισθητικοί. Στις μέρες μας, η γυναίκα είναι δραστήρια, αθλείται, φροντίζει την εμφάνισή της και φοράει ρούχα που την κάνουν να αισθάνεται μοναδική. Σε περιπτώσεις που τα χείλη του αιδοίου είναι υπερτροφικά, η γυναίκα δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει ακόμα και αυτές τις καθημερινές της δραστηριότητες, αισθανόμενη πόνο, ερεθισμό και δυσφορία. Επίσης, πολλές γυναίκες διαμαρτύρονται για την εμφάνιση των χειλέων τους, με αποτέλεσμα να αισθάνονται άβολα και να έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση.

Σε ποιους παράγοντες οφείλεται η δυσμορφία της ευαίσθητης περιοχής;

Η δυσμορφία της περιοχής μπορεί να προκληθεί συνήθως:

 • Μετά από φυσικό τοκετό
 • Με το πέρασμα των χρόνων, ως αποτέλεσμα της φυσιολογικής γήρανσης
 • Λόγω γενετικής προδιάθεσης

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η αιδοιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική εφαρμόζεται κυρίως σε περιπτώσεις ανομοιομορφίας, ασυμμετρίας  ή  υπερτροφίας  εσωτερικών χειλέων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Γυναικολόγος προχωρά στη μείωση του όγκου τους, ώστε να επιτευχθεί συμμετρία μεταξύ μικρών και μεγάλων χειλέων. Παράλληλα, στόχος είναι να αποκατασταθεί το περίγραμμα των χειλέων (labia minora) και να αποκτήσουν ένα πιο φωτεινό και υγιές χρώμα.

Η θεραπεία δε συστήνεται σε περιπτώσεις γυναικών που πάσχουν από διαβήτη, ακολουθούν αντιπηκτική θεραπεία ή παρουσιάζουν διαταραχές πήξης του αίματος. Επίσης, σε περιπτώσεις που εμφανίζεται στην περιοχή φλεγμονή, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η επέμβαση, έως ότου αυτή θεραπευτεί. Ωστόσο, αυτό που θα καθορίσει τελικά τη δυνατότητα διεξαγωγής της αιδοιοπλαστικής είναι η συμβουλευτική συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο το Γυναικολόγο.

Ποια είναι η τεχνική που εφαρμόζει ο ιατρός;

Η τεχνική one-cut είναι μια ειδική χειρουργική τεχνική, η οποία – με μια μόνο τομή – αποκαθιστά την εικόνα και λειτουργικότητα του αιδοίου, συμβάλλοντας στην αναδιαμόρφωση των ανεπιθύμητων δυσμορφιών απολύτως ανώδυνα και χωρίς σημάδια. Η επέμβαση πραγματοποιείται σε ειδικό χώρο εντός της κλινικής και διαρκεί 1 με 2 ώρες, ενώ η παραμονή στην κλινική μπορεί να διαρκέσει έως 3 ώρες.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;

Αρχικά, ορίζεται μια συμβουλευτική συνεδρία με τον ίδιο τον ιατρό και τους εξειδικευμένους συνεργάτες του, η οποία διαρκεί περίπου 30 με 60 λεπτά. Ο Γυναικολόγος Ιατρός Δρ. Ναούμ θεωρεί πολύ σημαντικό να βρεθεί μια θεραπεία που να ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε γυναίκας. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αναλύεται ακριβώς τι είναι η αιδοιοπλαστική, και απαντώνται όλες οι ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν. Ένα μήνα μετά το πέρας της επέμβασης, πραγματοποιείται μια μετεγχειρητική εξέταση στο ιατρείο, ώστε να διαπιστωθεί πως η ανάρρωση είναι πλήρης.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα της αιδοιοπλαστικής είναι:

 • Σχεδόν άμεση επιστροφή στις καθημερινές συνήθειες
 • Μόνιμο αποτέλεσμα, το οποίο είναι εμφανές από την πρώτη στιγμή μετά την επέμβαση

Μπορεί η αιδοιοπλαστική να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Φυσικά. Η κλινική μας προσφέρει πλήθος άλλων θεραπειών και επεμβάσεων Αισθητικής Γυναικολογίας που στοχεύουν στην ανανέωση και ομορφιά της ευαίσθητης περιοχής. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας, η αιδοιοπλαστική μπορεί συνδυαστεί με θεραπείες, όπως είναι η κολποπλαστική, η ανάπλαση μεγάλων χειλέων με μεταφορά λίπους ή υαλουρονικού οξέως, η διεύρυνση G-Spot, η πλαστική περινέου, η λεύκανση της γεννητικής περιοχής, ή η πλαστική κλειτορίδας.

Πότε η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες;

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Την ίδια κιόλας ημέρα, η γυναίκα μπορεί να οδηγήσει ή να κάνει μπάνιο, ενώ μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της την αμέσως επόμενη ημέρα. Τέλος, ο Γυναικολόγος συνιστά αποχή από έντονη φυσική άσκηση για 7-10 ημέρες και παύση των σεξουαλικών επαφών για 20-25 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Ενδέχεται να υπάρξουν επιπλοκές μετά την επέμβαση;

Η αιδοιοπλαστική είναι μια ασφαλής μέθοδος, η οποία δεν παρουσιάζει επιπλοκές. Ωστόσο, σε περίπτωση που η γυναίκα αισθανθεί πιθανή μικρή ενόχληση στη χειρουργημένη περιοχή, μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με τον ιατρό, ο οποίος θα της προτείνει τη λήψη αναλγητικών φαρμάκων. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να υπάρχει ένα μικρό οίδημα (πρήξιμο) για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση, το οποίο υποχωρεί πλήρως, πολύ σύντομα.

Ο εξειδικευμένος Γυναικολόγος Ιατρός Δρ. Νίκος Ναούμ είναι από τους πρώτους ιατρούς στην Ελλάδα που ασχολούνται με την αιδοιοπλαστική. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέματα Αισθητικής Γυναικολογίας, για την οποία του έχει απονεμηθεί το βραβείο Salus Index Awards 2019 Best Practices in Medicine. Βρίσκεται στο πλευρό κάθε γυναίκας με σκοπό την αποτελεσματική αποκατάσταση των λειτουργικών, αλλά και αισθητικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζει, προτείνοντας μια εξατομικευμένη θεραπεία προσαρμοσμένη στις ανάγκες της.

Αιδοιοπλαστική

 • Μετά από φυσικό τοκετό
 • Με το πέρασμα των χρόνων
 • Λόγω γενετικής προδιάθεσης
 • Μετά από αποτυχημένη αιδοιοπλαστική

Οι λόγοι μπορεί να είναι λειτουργικοί ή αισθητικοί, και να δημιουργούν προβλήματα όπως:

 • Δυσοσμία και συχνές κολπίτιδες
 • Ενόχληση σε συγκεκριμένες ενέργειες όπως ποδηλασία, τρέξιμο, και γενικότερα άσκηση.
 • Πόνος ή ενόχληση κατά την σεξουαλική επαφή
 • Δυσφορία όταν η γυναίκα φοράει ορισμένα ρούχα ή εσώρουχα
 • Ψυχολογικά προβλήματα όπως ανασφάλεια, άγχος ή ντροπή

Όχι, πρόκειται για 2 διαφορετικές επεμβάσεις. Η αιδιοπλαστική επιδιορθώνει τυχόν δυσλειτουργίες ή δομικές ανομοιογένειες ενώ η κολποπλαστική συνήθως γίνεται μετά από 2 τοκετούς όπου ο κόλπος έχει χαλαρώσει και δημιουργεί προβλήματα σε διάφορους τομείς. Συνεπώς, με την κολποπλαστική επανέρχεται η διάμετρος του κόλπου.

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια προετοιμασία. Το σίγουρο είναι ότι είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον ιατρό σας ώστε να καταγράψει το ιστορικό σας, να γίνουν κάποιες εξετάσεις και φυσικά να σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο πλάνο για εσάς.

Τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα. Μετά από 20 ημέρες θα χρειαστεί να μεταβείτε στον ιατρό σας για έναν έλεγχο.

Η μόνη παραμονή που χρειάζεται είναι 3-4 ώρες. Έπειτα η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της και σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού, προσαρμόζεται ξανά στην καθημερινότητα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη

Προσφέρουμε τη δυνατότητα για μια συμβουλευτική συνεδρία διάρκειας 30-60 λεπτών με έναν συνεργάτη μας. Εκεί θα συζητήσετε ό,τι σας απασχολεί και το τι ακριβώς επιθυμείτε και τι θα θέλετε να επιτύχετε. Μέσα από την πρώτη αυτή συνάντηση θα μιλήσετε για το πρόβλημά σας και θα σας προταθούν λύσεις. Είναι μια πρώτη συζήτηση, προκειμένου να κατανοήσετε τις λεπτομέρειες της θεραπείας που ταιριάζει στις ανάγκες σας, παίρνοντας απαντήσεις σε όλες τις απορίες. Το πρώτο αυτό βήμα σάς προσφέρεται χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, να μιλήσετε με τον Δρ. Νικόλαο Ναούμ, ο συνεργάτης μας θα ρυθμίσει τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης.

Συμβουλευτική με τον χειρουργό σας

Το επόμενο βήμα θα είναι η προσωπική συνάντηση με τον ειδικευμένο στην Αισθητική Γυναικολογία Δρ. Νικόλαο Ναούμ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής, ο γιατρός θα αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνει μια αναλυτική ιατρική εκτίμηση για εσάς. Ακόμη θα συζητήσει για αυτό που σας απασχολεί, για τις προσδοκίες σας και το αποτέλεσμα που μια θεραπεία/επέμβαση μπορεί να φέρει. Η πλήρης εξατομικευμένη προσέγγιση, με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, αποτελεί για τον Δρ. Ναούμ απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ιατρική πράξη προταθεί και πραγματοποιηθεί. Το κόστος της συμβουλευτικής αυτής συνάντησης με τον γιατρό αφαιρείται από το συνολικό κόστος οποιασδήποτε ιατρικής πράξης ακολουθήσει στη συνέχεια.

Θεραπεία – Επέμβαση

Την ημέρα της θεραπείας ή επέμβασης θα σας υποδεχθεί η βοηθός του Δρ. Ναούμ, η οποία θα φροντίσει όλα να γίνουν με γνώμονα τη δική σας βέλτιστη εμπειρία. Ο Δρ. Ναούμ θα σας εξηγήσει για ακόμα μια φορά την όλη διαδικασία και θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία πιθανόν να έχετε σχετικά με την ιατρική πράξη που θα ακολουθήσει.

Ανάρρωση 
Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα αναρρώσετε για όσο χρειαστεί στην κλινική μας και υπό την επίβλεψη και τη φροντίδα του προσωπικού μας. Εφόσον όλες οι θεραπείες και τα χειρουργεία επιτρέπουν την επιστροφή στο σπίτι την ίδια ημέρα, να υπολογίσετε ότι η μέγιστη διάρκεια παραμονής σας, μετά το πέρας της θεραπείας, δε θα ξεπεράσει τις 2-3 ώρες. Πριν επιστρέψετε στο σπίτι σας, θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία, σχετικά με τους περιορισμούς (αν υπάρχουν) και την προσοχή που πρέπει να δοθεί στην υγιεινή της περιοχής.

Φροντίδα και υποστήριξη μετά τη θεραπεία /χειρουργείο

Η παρουσία μας δίπλα στη γυναίκα που μας έχει εμπιστευτεί δεν τελειώνει με το πέρας της θεραπείας. Αντιθέτως, τότε ξεκινάει. Μετά τη θεραπεία ή το χειρουργείο, θα οριστεί μια σειρά από συναντήσεις με τον Δρ. Ναούμ για να παρακολουθεί ότι όλα εξελίσσονται όπως πρέπει. Πέρα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις σας, υπάρχει και τηλεφωνική γραμμή για εσάς που είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, όπου εξειδικευμένος συνεργάτης μας απαντά σε οποιαδήποτε απορία έχετε. Φυσικά, σε περίπτωση που χρειαστεί, ακόμα και ο ίδιος ο Δρ. Ναούμ θα είναι στη διάθεσή σας για να συζητήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

για Αθήνα καλέστε στο 2108835100

για Γλυφάδα καλέστε στο 2108835100

για Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310244644