Κολποπλαστική

Κολποπλαστική2023-07-24T17:10:24+03:00
ΚΟΛΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΚΟΛΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τι είναι η κολποπλαστική;

Η κολποπλαστική είναι μία επέμβαση που στοχεύει στη σύσφιξη του κόλπου που έχει χαλαρώσει λόγω τοκετών ή φυσιολογικής γήρανσης. Η χειρουργική επέμβαση του κόλπου μπορεί να περιλαμβάνει:

  • σύσφιξη του κολπικού πυελικού δαπέδου
  • αναδόμηση και ενίσχυση των περιγεννητικών μυών στο εξωτερικό μέρος του κόλπου.

Πού οφείλεται η χαλάρωση;

Η χαλάρωση της περιοχής μπορεί να οφείλεται στους φυσιολογικούς τοκετούς που έχει κάνει μια γυναίκα. Αυτοί δεν επιτρέπουν στο αιδοίο και στον κόλπο να επανέλθει στην προ της γέννας κατάστασή του. Οι μύες της περιοχής που ανορθώνουν και διατηρούν την ελαστικότητα του κόλπου, συχνά υφίστανται μόνιμη βλάβη και χαλαρώνουν, καθώς το έμβρυο εξέρχεται.

Επίσης, η χαλάρωση της περιοχής μπορεί να οφείλεται στη φυσιολογική γήρανση. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώνεται απώλεια της ελαστικότητας της περιοχής του κόλπου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ευχαρίστησης κατά τη σεξουαλική επαφή τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον άνδρα. Μπορεί να οδηγήσει, όμως, και σε επώδυνη αίσθηση για τη γυναίκα κατά τη συνουσία.

Πότε ενδείκνυται η κολποπλαστική;

Η κολποπλαστική επιλέγεται σε περιπτώσεις όπου η χαλάρωση της περιοχής είναι σε προχωρημένο στάδιο και δε διορθώνεται με μη χειρουργικές μεθόδους (π.χ. Vagitense). Το Vagitense και η κολποπλαστική μπορούν να διορθώσουν τόσο τη χαλάρωση του κόλπου, όσο και την ακράτεια πρώτου βαθμού.

Η διαφορά τους είναι ότι το Vagitense είναι μία μη επεμβατική μέθοδος που μπορεί να διορθώσει μια πιο ελαφριά χαλάρωση κόλπου ή να εφαρμοστεί προληπτικά. Η κολποπλαστική από την άλλη, αποτελεί μία χειρουργική επέμβαση, η οποία ενδείκνυται για περιπτώσεις που υπάρχει μεγαλύτερη χαλάρωση κόλπου ή ακράτεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου η μέθοδος Vagitense δεν μπορεί να εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, εφαρμόζεται η κολποπλαστική.

Ποιες γυναίκες αφορά η κολποπλαστική;

Η κολποπλαστική απευθύνεται σε γυναίκες που παρουσιάζουν έντονη χαλάρωση στους μύες και στους ιστούς του κόλπου. Η συγκεκριμένη χαλάρωση συνήθως εμφανίζεται μετά από ένα ή περισσότερους φυσιολογικούς τοκετούς. Μπορεί, όμως, να οφείλεται και σε κατασκευαστικά αίτια της περιοχής ή στη φυσιολογική γήρανση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε αποτελέσματα ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τις Θεραπείες – Επεμβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία.

Πώς γίνεται η κολποπλαστική;

Η επέμβαση γίνεται από τον Δρ. Ναούμ και την ομάδα του στην εξειδικευμένη κλινική μας. Μόνο ένας εξειδικευμένος και πιστοποιημένος Γυναικολόγος στην Αισθητική Γυναικολογία μπορεί να εφαρμόζει αποτελεσματικά και με ασφάλεια την κολποπλαστική.

Κατά την επέμβαση, χρησιμοποιείται είτε τοπική αναισθησία είτε μέθη (ενδοφλέβια χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων υπό την παρακολούθηση αναισθησιολόγου).

Ο Δρ. Ναούμ είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητικής Γυναικολογίας. Η πολυετής εμπειρία και εξειδίκευσή του στην Αισθητική Γυναικολογία τον καθιστούν κατάλληλο για τη διενέργεια επεμβάσεων, όπως είναι η κολποπλαστική. Ο ιατρός εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προτείνει ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο που προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε γυναίκας. Επικοινωνήστε μαζί του για να προγραμματίσετε το δικό σας ραντεβού!

Η κολποπλαστική περιλαμβάνει τα εξής:

  • Αναδόμηση και ενίσχυση των μυών του εξωτερικού μέρους του κόλπου
  • Σύσφιξη κολπικού πυελικού δαπέδου

Οφείλεται στους φυσιολογικούς τοκετούς και στη φυσιολογική γήρανση.

Κολποπλαστική ενδείκνυται στην περίπτωση που η χαλάρωση του κόλπου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Στις γυναίκες που εμφανίζουν έντονη χαλάρωση στην περιοχή του κόλπου.

Κολποπλαστική

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

για Αθήνα καλέστε στο 2108835100

για Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310244644

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;2019-06-05T15:06:33+03:00

Απευθύνεται σε γυναίκες που παρουσιάζουν έντονη χαλάρωση στους μύες και στους ιστούς του κόλπου. Μία χαλάρωση που συνήθως εμφανίζεται μετά από ένα ή περισσότερους φυσιολογικούς τοκετούς. Μπορεί όμως να οφείλεται και σε κατασκευαστικά αίτια της περιοχής ή στη φυσιολογική γήρανση.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ;2019-06-05T15:06:58+03:00

Απευθύνεται σε γυναίκες που παρουσιάζουν έντονη χαλάρωση στους μύες και στους ιστούς του κόλπου, η οποία συνήθως εμφανίζεται μετά από τους τοκετούς, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε κατασκευαστικά αίτια της περιοχής.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;2019-06-05T15:07:21+03:00

Η επέμβαση γίνεται από τον Δρ. Ναούμ και την ομάδα του στην εξειδικευμένη κλινική μας. Χρησιμοποιείται είτε τοπική αναισθησία είτε μέθη (ενδοφλέβια χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων υπό την παρακολούθηση αναισθησιολόγου).

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;2019-06-05T15:07:50+03:00

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.

ΠΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;2019-06-05T15:08:17+03:00

Η επέμβαση είναι απολύτως ανώδυνη, χάρη στον τρόπο αναισθησίας της περιοχής που επιλέγεται μετά από συζήτηση με τη γυναίκα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ;2019-06-05T15:11:06+03:00

Άμεση σύσφιξη του μυϊκού τοιχώματος του κόλπου, αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης της περιοχής και μόνιμη εξάλειψη της χαλάρωσης. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζεται η πιθανή ακράτεια ούρων, που οφείλεται στην χαλάρωση της περιοχής. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης επέμβασης είναι μόνιμα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;2019-06-05T15:11:34+03:00

Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες την ίδια ημέρα. Πιθανή μικρή ενόχληση της περιοχής, μετά την επέμβαση, αντιμετωπίζεται με παυσίπονα (Depon, Ponstan). Για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση υπάρχει μικρό οίδημα (πρήξιμο), το οποίο υποχωρεί πλήρως, πολύ σύντομα. Συνίσταται αποχή από σεξουαλικές δραστηριότητες για 20 ημέρες μετά το χειρουργείο.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ;2019-06-05T15:12:04+03:00

Η θεραπεία δε συστήνεται σε γυναίκες με διαταραχές πήξης του αίματος, που λαμβάνουν αντιπηκτική θεραπεία, πάσχουν από διαβήτη ή έχουν ενεργή φλεγμονή στην περιοχή (π.χ. έρπης).

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ / ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ2019-06-05T15:12:39+03:00

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με Ανανέωση Αιδοίου, Ανάπλαση Εξωτερικών Γεννητικών Οργάνων, Αιδοιοπλαστική, Πλαστική περινέου, Διεύρυνση G-Spot.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Φόρμα Επικοινωνίας

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

για Αθήνα καλέστε στο 2108835100

για Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310244644

Go to Top