Η αμηχανία για την εμφάνιση του αιδοίου αποτελεί απότοκο πολιτιστικών, κοινωνικών και ψυχολογικών παραγόντων.

Η αμηχανία για την εμφάνιση του αιδοίου αποτελεί ένα πολυδιάστατο ζήτημα που δεν προκύπτει απλά και μόνο ως αποτέλεσμα του προφανούς αιτίου, δηλαδή της όψης του αιδοίου αλλά περισσότερο φαίνεται να είναι απότοκο πολιτιστικών, κοινωνικών και ψυχολογικών παραγόντων. Στη σύγχρονη κοινωνία που φαίνεται να δίνει υπερβολική έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και τα προβαλλόμενα πρότυπα ομορφιάς, η ευαίσθητη περιοχή δεν βρίσκει διέξοδο από τη συζήτηση που μονοπωλεί μία κριτική η οποία αρκετές φορές προκαλεί θλίψη και ντροπή. Φυσικά, όπως αναφέρει ο χειρουργός-γυναικολόγος Δρ. Νίκος Ναούμ και η ομάδα του, υπάρχουν ασφαλείς λύσεις που στοχεύουν στην αισθητική ανανέωση του αιδοίου και φυσικά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης κάθε γυναίκας.

Οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες αισθάνονται πίεση και ανασφάλεια

Αξίζει να εστιάσουμε στις γυναίκες καθώς από μικρή ηλικία οφείλουν να διαχειριστούν την κριτική γύρω από το σώμα τους και την προβολή από τα παραδοσιακά και τα νέα μέσα, ενός προτύπου που αγγίζει τα όρια της τελειότητας. Το αιδοίο δεν παύει να αξιολογείται, και σ’ αυτό σπουδαίο ρόλο παίζουν οι προκαταλήψεις, οι διαστρεβλωμένες απόψεις αλλά και η ελλιπής ενημέρωση. Μεγάλο πλήγμα μάλιστα αποτελεί και η απουσία ανοιχτής συζήτησης και εκπαίδευσης γύρω από το σεξ και τα γεννητικά όργανα που ενισχύει την ανασφάλεια και την άγνοια. Αυτοί είναι και οι λόγοι που οι γυναίκες αισθάνονται πίεση και αναζητούν επεμβάσεις και θεραπείες που θα βελτιώσουν την όψη του αιδοίου τους.

Η ανασφάλεια ότι το αιδοίο δεν ανταποκρίνεται στο πρότυπο του κανονικού μπορεί να μειώσει αισθητά την αυτοπεποίθηση των γυναικών οδηγώντας σε μία αυτοεικόνα που προκαλεί άγχος και θλίψη. Τέτοια συναισθήματα οδηγούν σε καταστάσεις απομόνωσης αλλά και αποφυγή δραστηριοτήτων που απαιτούν την έκθεση του σώματος, όπως το κολυμβητήριο. Αντίστοιχα είναι πιθανό η αμηχανία για την εμφάνιση του αιδοίου να συνδεθεί με μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση καθώς η ανασφάλεια επισκιάζει την απόλαυση. Εξίσου πιθανό είναι ορισμένες γυναίκες να αποφεύγουν εντελώς τη σεξουαλική συνεύρεση υπό τον φόβο της απόρριψης, με επιπτώσεις στη συναισθητική τους κατάσταση, τη σεξουαλική τους ζωή αλλά και τις σχέσεις τους. Έτσι, η αμηχανία για την εμφάνιση του αιδοίου είναι ένα ζήτημα που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσετε ανοιχτά τον προβληματισμό σας με τον γιατρό σας ώστε να βρείτε από κοινού μια λύση.

Η ανώδυνη λύση που μας χαρίζει αυτοπεποίθηση

Τη λύση έρχεται να δώσει η αιδοιοπλαστική, μια καινοτόμος επέμβαση της Αισθητικής Γυναικολογίας που στοχεύει στην αποκατάσταση της περιοχής του αιδοίου. Από τη μια στοχεύει στην αισθητική ανανέωση του αιδοίου και από την άλλη στην αντιμετώπιση δυσλειτουργιών στην περιοχή, που στέκονται εμπόδιο στην καθημερινότητα κάθε γυναίκας. Εφαρμόζεται κυρίως σε περιπτώσεις ανομοιομορφίας, ασυμμετρίας ή υπερτροφίας εσωτερικών χειλέων. Η τεχνική one-cut είναι μια ειδική χειρουργική τεχνική, η οποία με μια μόνο τομή αποκαθιστά την εικόνα και τη λειτουργικότητα του αιδοίου, συμβάλλοντας στην αναδιαμόρφωση των ανεπιθύμητων δυσμορφιών ανώδυνα και χωρίς σημάδια.

Για μία άμεση και μόνιμη λύση, επικοινωνήστε με το γιατρό, ώστε να ορίσετε μια συμβουλευτική συνέδρια και να ανακτήσετε σύντομα την αυτοπεποίθηση σας για την ευαίσθητη περιοχή.

Πηγή: Youweekly