Ο Δρ. Ναούμ στο 4ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ESAG

H πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της μεθόδου Vagitense® έγινε από τον Δρ. Nίκο Ναούμ στο 4o Παγκόσμιο Συνέδριο της E.S.A.G. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε 26-29 Ιουνίου 2019 στο Εδιμβούργο.

Η E.S.A.G. (European Society of Aesthetic Gynecology) αποτελεί την κορυφαία Ευρωπαϊκή επαγγελματική οργάνωση γυναικολόγων, που ειδικεύονται στην αισθητική χειρουργική γυναικολογία.

Στο Συνέδριο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητικής Επανορθωτικής Γυναικολογίας Δρ. Ναούμ μίλησε αναλυτικά για τη μέθοδο Vagitense. Μια μέθοδο που εφαρμόζει αποκλειστικά ο ίδιος ο Δρ. Ναούμ στην Ελλάδα. Και μάλιστα αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η Κοσμητική και Επανορθωτική γυναικολογία παγκοσμίως. Με τη μέθοδο αυτή αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τόσο η χαλάρωση του κόλπου όσο και η ακράτεια ούρων. Πρόκειται για δύο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλο ποσοστό γυναικών κατά την προεμμηνόπαυση και εμμηνόπαυση. Αλλά και οι νεότερες σε ηλικία γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με αυτά λόγω προηγούμενων  φυσιολογικών τοκετών.

Δυστυχώς όμως οι γυναίκες πολύ συχνά ντρέπονται να μιλήσουν για όλα αυτά.  Και όντας βυθισμένες στη σιωπή, μένουν και ανημέρωτες για τις λύσεις που υπάρχουν.

Με στόχο την ορθότερη ενημέρωση ο γιατρός στην παρουσίαση της μεθόδου Vagitense® εστίασε σε τρία βασικά σημεία:

  1. Το μεγάλο ποσοστό των γυναικών που θα μπορούσε να ωφεληθεί από τη μέθοδο

Πιο συγκεκριμένα, ο γιατρός τόνισε ότι το 50% των προεμμηνοπαυσιακών γυναικών παρουσιάζει ακράτεια και ένα 80% ατροφία κόλπου. Πρόκειται για καταστάσεις που δυσκολεύουν τη σεξουαλική τους ζωή, καθώς προκαλούν έντονη δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ. Συνοδά προβλήματα, όπως είναι η ξηρότητα του κόλπου, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Αυτά τα δύο προβλήματα προκύπτουν, επειδή με την πάροδο του χρόνου μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων. Επίσης, μειώνονται το κολλαγόνο και η ελαστίνη του οργανισμού, για αυτό και παρατηρείται η αναμενόμενη χαλάρωση και της περιγεννητικής περιοχής.

  1. Πώς ακριβώς λειτουργεί η μέθοδος

Ο Δρ. Ναούμ εξήγησε αναλυτικά πώς λειτουργεί η μέθοδος Vagitense®.  Χρησιμοποιεί ένα κλασματικό laser που λειτουργεί με διοξείδιο του άνθρακα και προκαλεί αναγέννηση του κολλαγόνου. Αυτή η νεοκολλαγένεση έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και ραγδαία σύσφιξη των μυών του κόλπου και την αναγέννηση των ιστών του. Έτσι, απλά και γρήγορα μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κολπικής χαλάρωσης και ξηρότητας αλλά και της ακράτειας.

  1. Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου

Ο Δρ. Ναούμ εξήγησε τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου σε σχέση με τις επεμβάσεις που έδιναν λύση στα συγκεκριμένα προβλήματα στο παρελθόν τονίζοντας την υπεροχή της. Πρόκειται για μια θεραπεία που γίνεται χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση και νάρκωση, ενώ διαρκεί μόνο 30 λεπτά.  Σε σχέση με τις προϋπάρχουσες θεραπείες, τα αποτελέσματα των οποίων είχαν μικρή διάρκεια, η μέθοδος Vagitense® εξασφαλίζει μεγάλης διάρκειας αποτελέσματα. Κι όλα αυτά με 3-6 εφαρμογές σε 4 εβδομάδες και μία επαναληπτική εφαρμογή μετά από 1 χρόνο.

Μία επίσης σημαντική ποιοτική διαφορά είναι ότι οι παλιές επεμβάσεις και θεραπείες εξασφάλιζαν σύσφιξη στην είσοδο μόνο του κόλπου. Ενώ με τη μέθοδο Vagitense® εξασφαλίζεται σύσφιξη σε όλο το βάθος του.

Πέραν, πάντως, των όλων σημαντικών πληροφοριών, το βασικό μήνυμα της ομιλίας του Δρ. Ναούμ ήταν η ανάγκη για ενημέρωση όλων των γυναικών. Να μάθουν για τις λύσεις που υπάρχουν και μπορεί να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Έτσι, θα σπάσει ο κύκλος της σιωπής για ό,τι τις προβληματίζει «εκεί κάτω», στερώντας από τις ίδιες μια πραγματικά καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κοινοποίηση του άρθρου