Γυναικεία Ακράτεια

Η παρουσίαση της “ONE CUT TECHNIQUE” ως χειρουργική καινοτομία του Dr. Ναούμ, στην Κωνσταντινούπολη.

O Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητικής & Επανορθωτικής Γυναικολογίας, Dr. Νίκος Ναούμ, έδωσε το παρών στο 3ο Συνέδριο Αισθητικής Γυναικολογίας, στην Κωνσταντινούπολη, τον Οκτώβριο του 2019. Εκεί, ανάμεσα στα άλλα, παρουσίασε την πρωτοποριακή μέθοδο  “ONE CUT TECHNIQUE”, μια χειρουργική καινοτομία 4 επεμβάσεων σε 1 που εφαρμόζει αποκλειστικά ο ίδιος στην Ελλάδα.

Ο Dr. Ναούμ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πλάνο προσέγγισης για την αντιμετώπιση αισθητικών και λειτουργικών προβλημάτων της γυναίκας. Προβλήματα που απασχολούν την κάθε γυναίκα σε σχέση με τη συγκεκριμένη ανατομική περιοχή στο σώμα της.

Στην αρχή της παρέμβασής του τόνισε την τεράστια συμβολή της Κοσμητικής Γυναικολογίας στον Παγκόσμιο Τουρισμό Ευεξίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αποτελεί το ¼  των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του παγκόσμιου τζίρου. Μάλιστα, η ανανέωση του γυναικείου αιδοίου συγκαταλέγεται ως μία από τις περισσότερο αναπτυσσόμενες επεμβάσεις, τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως. Αλλά και στην Ελλάδα. Επίσης, είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι το κύριο “ακροατήριό της” είναι γυναίκες ηλικίας 19 έως 50 ετών.

Στη συνέχεια, ανέφερε τα 5 πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Αμηχανία από την εμφάνιση του κόλπου, κολπική χαλάρωση, στρες – ακράτεια ούρων, έλλειψη αίσθησης στο σεξ, πόνος ή δυσμορφία της “ευαίσθητης” περιοχής. Εξηγώντας ότι σε όλα αυτά η Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία έρχεται να απαντήσει γρήγορα, ανώδυνα και κυρίως αποτελεσματικά.

Ένα μεγάλο κομμάτι τής – κατά κοινή ομολογία – πολύ σημαντικής του ομιλίας είχε να κάνει και με την παρουσίαση της μεθόδου “ONE CUT TECHNIQUE”. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο 4 επεμβάσεων σε 1, ως χειρουργική καινοτομία, που εφαρμόζει αποκλειστικά ο ίδιος στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι για την αισθητική ή/και λειτουργική αποκατάσταση της περιοχής του γυναικείου κόλπου μπορεί να μην αρκεί μία μόνο επέμβαση. Έτσι, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που για να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα απαιτείται συνδυασμός δύο ή και περισσοτέρων μεθόδων ή επεμβάσεων. Στις περιπτώσεις αυτές καινοτομεί και πρωτοπορεί στην Ελλάδα, επιλέγοντας τον κατάλληλο συνδυασμό μεθόδων, εξασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα με μία μόνο επέμβαση. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνική που ονομάζεται “One Cut Technique” εξασφαλίζει στη γυναίκα πολύ σημαντικά οφέλη:

  • Ένα μόνο χειρουργείο αντί για σειρά απαιτούμενων επεμβάσεων.
  • Ελαχιστοποίηση μετεγχειρητικών επιπλοκών.
  • Ελαχιστοποίηση του χρόνου επούλωσης σε σχέση με τα πολλά χειρουργεία.
  • Πιο σύντομη επάνοδο στις φυσιολογικές δραστηριότητες.
  • Πιο γρήγορη έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Η One-Cut Technique περιλαμβάνει τον ταυτόχρονο συνδυασμό τεσσάρων επεμβάσεων. Στόχος η μείωση του μεγέθους των μικρών χειλέων του αιδοίου και της κλειτορίδας, η διόρθωση της περιοχής του περινέου και η ανάπλαση του κόλπου. Οι επεμβάσεις επομένως που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα είναι:

  • Πλαστική Κλειτορίδας
  • Περινεοπλαστική
  • Αιδοιοπλαστική
  • Κολποπλαστική

Η συνολική αναμόρφωση της περιοχής διορθώνει τα λειτουργικά προβλήματα στη συγκεκριμένη ανατομική περιοχή, βελτιώνει σημαντικά και άμεσα τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας. Ακόμα, τη βοηθάει να επανακτήσει την αυτοπεποίθησή της για τη θηλυκότητά της, βλέποντας ένα ολοκληρωμένο και ελκυστικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη της σωστής ενημέρωσης, δεδομένου ότι μία σημαντική μερίδα γυναικών αντιμετωπίζει σιωπηλά αυτά τα προβλήματα.

Δείτε την ομιλία του Δρ. Νίκου Ναούμ στο 3ο Συνέδριο Αισθητικής Γυναικολογίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Κοινοποίηση του άρθρου

Πρόσφατα Άρθρα