Ακόμα μία σημαντική διεθνής διάκριση για τον Δρ. Ν. Ναούμ, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητικής & Επανορθωτικής Γυναικολογίας. Συμμετείχε στο “1ο Συνέδριο Κοσμητικής Γυναικολογίας, που διεξήχθη υπό την Αιγίδα της Αμερικανικής Ένωσης Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Κάιρο της Αιγύπτου. Το Κάιρο, η μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής, η καρδιά του Αραβικού Κόσμου και “Μάνα του Κόσμου” για τους Αιγύπτιους, υποδέχτηκε  το συνέδριο το διήμερο 20 – 21 Φεβρουαρίου 2020. Αποτέλεσε, μάλιστα, κορυφαίο επιστημονικό γεγονός για όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Περισσότεροι από 30 κορυφαίοι επιστήμονες στην Αισθητική Γυναικολογία, στη Δερματολογία και στην Πλαστική Χειρουργική έκαναν παρεμβάσεις στο Συνέδριο. Πιο συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν 37 διαφορετικά θέματα σχετικά με τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής του γυναικείου κόλπου. Με βάση 15 εκπαιδευτικές ενότητες, δόθηκε έμφαση στο δημοφιλές και συνεχώς εξελισσόμενο – σε παγκόσμιο επίπεδο – νέο πεδίο της Αισθητικής Γυναικολογίας.

Το αποτύπωμα του Δρ. Ναούμ στο συνέδριο

Ο Δρ. Ναούμ ξεκινώντας την – κατά γενική ομολογία – πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβασή του μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον κόλπο τους.   Συγκεκριμένα, με την πάροδο του χρόνου χάνει την ελαστικότητά του και την επαρκή εφύγρανσή του λόγω της φυσιολογικής πτώσης των ορμονών. Μάλιστα, ο γιατρός επεσήμανε την ανάγκη των γυναικών για κολπική αναζωογόνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κολπικής ατροφίας και της κολπικής ξηρότητας. Προβλήματα που βέβαια δυσκολεύουν τη σεξουαλική τους ζωή. Παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους  η Αισθητική Γυναικολογία σήμερα εξασφαλίζει κολπική αναζωογόνηση στις γυναίκες, συγκρίνοντας παλαιότερες μεθόδους με τις νεότερες. Επίσης, μίλησε για τις μεθόδους που εξασφαλίζουν κολπική αναζωογόνηση είτε με laser είτε με υπερήχους είτε με τον συνδυασμό τους. Σ΄ αυτό το σημείο έδωσε έμφαση στη μέθοδο HIFU (High Frequency Ultra Sound) και τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με το παλαιού τύπου laser CO2.

Μία λύση για δύο προβλήματα

Η πολύ σημαντική παρέμβαση του Δρ. Ναούμ πάντως είχε να κάνει κυρίως με τη μέθοδο Vagitense. Ο Δρ. Ναούμ εξήγησε αναλυτικά πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος.  Πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιεί ένα κλασματικό laser με διοξείδιο του άνθρακα και προκαλεί αναγέννηση του κολλαγόνου. Αυτή η νεοκολλαγένεση έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και ραγδαία σύσφιξη των μυών του κόλπου και την αναγέννηση των ιστών του. Έτσι, απλά και γρήγορα, μπορεί να αντιμετωπιστεί όχι μόνο το πρόβλημα της κολπικής χαλάρωσης και ξηρότητας αλλά και της ακράτειας. Ουσιαστικά, επομένως, είναι μία μέθοδος που μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δύο προβλήματα.
Ακόμη, εξήγησε τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου συγκριτικά με επεμβάσεις που έδιναν λύση στα συγκεκριμένα προβλήματα στο παρελθόν, τονίζοντας την υπεροχή της. Πρόκειται για μια θεραπεία που γίνεται χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση και νάρκωση, ενώ διαρκεί μόνο 30 λεπτά.  Σε σχέση με τις προϋπάρχουσες θεραπείες, τα αποτελέσματα των οποίων είχαν μικρή διάρκεια, η μέθοδος Vagitense εξασφαλίζει μεγάλης διάρκειας αποτελέσματα. Κι όλα αυτά, με 3-6 εφαρμογές σε 4 εβδομάδες και μία επαναληπτική εφαρμογή μετά από 1 χρόνο.
Αξίζει να τονιστεί ότι η Μέση Ανατολή αποτελεί μια ραγδαία αυξανόμενη και πολλά υποσχόμενη περιοχή στον παγκόσμιο Ιατρικό Τουρισμό και για αυτό το Κάιρο επιλέχθηκε ως προορισμός για τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Όπως, εξάλλου, τόνισε και ο Δρ. Ναούμ, κάθε γυναίκα – σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη – πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση στη σωστή ενημέρωση για όλες τις λύσεις που παρέχει επιστήμη. Λύσεις στα προβλήματα που αφορούν την ιδιαίτερη αυτή περιοχή στο σώμα της, που τόσο επηρεάζει τα επίπεδα της ευεξίας της.