Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για την επανορθωτική γυναικολογία

Η επανορθωτική γυναικολογία μπορεί ν’ αλλάξει το σώμα μιας γυναίκας και να βοηθήσει στην ψυχολογία αλλά και την καθημερινότητα της.

Η ψυχολογία μίας γυναίκας είναι ένας παράγοντας, ο οποίος επηρεάζει σημαντικά τη ζωή της ίδιας αλλά και των γύρω της. Υπάρχουν λειτουργικά και αισθητικά θέματα για την «ευαίσθητη» περιοχή της γυναίκας, τα οποία με την επανορθωτική γυναικολογία μπορούν να λυθούν μέσω καινοτόμων θεραπειών και τεχνικών.
O Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ. Νίκος Ναούμ , εξειδικεύεται απόλυτα στην επανορθωτική γυναικολογία προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πλάνο προσέγγισης των ατομικών αναγκών κάθε γυναίκας την οποία απασχολούν λειτουργικά ή αισθητικά ζητήματα. Το ιατρείο μας προσφέρει την πλήρη γκάμα υπηρεσιών και εξειδικευμένων επεμβάσεων σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες τεχνικές της παγκόσμιας ιατρικής.

Τι είναι η επανορθωτική γυναικολογία

Η επανορθωτική γυναικολογία βελτιώνει αισθητικά αλλά και λειτουργικά την «ευαίσθητη» περιοχή της γυναίκας, ώστε να διατηρήσει υγιές το γεννητικό της σύστημα και να βελτιώσει την ψυχολογία της. Το δέρμα και ο ιστός στα χείλη του αιδοίου και στον κόλπο ανταποκρίνονται παρόμοια στη γήρανση όπως σε κάθε άλλο μέρος του σώματος. Μπορεί συνεπώς στο δέρμα να παρατηρηθεί χαλάρωση, ξηρότητα ή πτυχές. Άλλοι παράγοντες που έχουν τα ίδια αποτελέσματα είναι η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη αλλά και ο τοκετός.

Πότε επιλέγουμε την επανορθωτική γυναικολογία

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επιλέξει μία γυναίκα ν’ επωφεληθεί από την επανορθωτική γυναικολογία. Σε πολλές γυναίκες δεν αρέσει η εικόνα, την οποία βλέπουν στον καθρέφτη για τα εξωτερικά τους γεννητικά όργανα εξαιτίας κάποιας ιδιαιτερότητας ή κάποιας ανατομικής ασυμμετρίας του αιδοίου. Η αισθητική γυναικολογία έρχεται για να διορθώσει το ζήτημα μέσω της αιδοιοπλαστικής.

Ακόμη ένας λόγος για να επιλεχθεί η επανορθωτική γυναικολογία είναι ο πιθανός πόνος ή η ενόχληση κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, πάνω από το 60% των γυναικών αναφέρουν ήπια ή πιο σοβαρά επεισόδια πόνου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Καθώς τέτοια συμπτώματα ποικίλλουν είναι πιθανό να χρήζουν θεραπείας ή επέμβασης σε εξειδικευμένο γυναικολόγο.

Η ακράτεια λόγω στρες μπορεί να εμφανιστεί εξαιτίας της γενετικής κατασκευής, της εγκυμοσύνης ή ακόμα και της γήρανσης. Η κολποπλαστική είναι μία επέμβαση που στοχεύει στη σύσφιξη του κόλπου που έχει χαλαρώσει λόγω των τοκετών ή της φυσιολογικής γήρανσης.
Μεταξύ άλλων, η επανορθωτική γυναικολογία μπορεί να βελτιώσει και τη σεξουαλική ικανοποίηση. Συγκεκριμένα, μία γυναίκα που έχει γεννήσει κολπικά ενδέχεται ν’ αντιμετωπίσει δυσκολίες στην σεξουαλική ικανοποίηση ενώ η αιτία μπορεί να είναι και κάποιο γενετικό πρόβλημα. Συνήθεις λύσεις σε τέτοια ζητήματα είναι η Πλαστική Κλειτορίδας και η Σύσφιξη Κόλπου.

Γιατί επιλέγουμε την επανορθωτική γυναικολογία

Η σύγχρονη μάχιμη γυναίκα παραμένει δραστήρια και σεξουαλικά ενεργή. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να δίνουμε βάση τόσο στην ψυχική της, όσο και στη σωματική της ευεξία. Ειδικότερα, όταν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι, η επανορθωτική γυναικολογία αποτελεί μονόδρομο.
Μέσω της επανορθωτικής γυναικολογίας προσφέρεται σε κάθε γυναίκα το δικαίωμα ν’ απολαμβάνει και πάλι την ξεγνοιασιά στην καθημερινότητα αλλά και τη χαρά στην ερωτική της ζωή, απαλλαγμένη από λειτουργικές και αισθητικές ανησυχίες που την απασχολούσαν.

Επικοινωνήστε με το ιατρείο του Γυναικολόγου Δρ. Ναούμ που είναι ειδικός στην Επανορθωτική – Αισθητική. Στο ιατρείο μας αναλαμβάνουμε να φροντίσουμε κάθε γυναίκα ξεχωριστά, ανάλογα με τις δικές της ατομικές ανάγκες και επιθυμίες ώστε να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα που θα την κάνει πραγματικά χαρούμενη.