Πώς η γενετική κατασκευή συνδέεται με την ακράτεια ούρων

Πού οφείλεται η ακράτεια ούρων και πώς μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

Η γυναικεία ακράτεια ούρων, αποτελεί ένα πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο αριθμό γυναικών. Η ηλικία και η πάροδος του χρόνου, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του προβλήματος. Παρότι, λοιπόν, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση ν’ αποτελεί ταμπού για τις γυναίκες.

Η ακράτεια ούρων των γυναικών, είναι ένα ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες, παρότι δεν το μοιράζονται. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να αισθάνεται άσχημα ή να νιώθει ανασφάλεια. Επιπλέον, χάρη στην Κοσμητική Γυναικολογία και την εξέλιξή της, σήμερα υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων που μπορούν να χαρίσουν σε κάθε γυναίκα μια ξέγνοιαστη ζωή.

Επεξηγηματικά, η ακράτεια ούρων είναι η αδυναμία ελέγχου της ούρησης, προκαλώντας τη διαρροή ούρων χωρίς την επιθυμία του ατόμου. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι προσωρινή ή μόνιμη ενώ υπάρχουν διάφοροι τύποι ακράτειας ούρων, μεταξύ των οποίων η νυχτερινή ακράτεια και η ακράτεια της υπερβολικής ροής.

Πού οφείλεται η ακράτεια ούρων;

Οι πιο συχνές αιτίες που οδηγούν στην ακράτεια ούρων στις γυναίκες, είναι ο αριθμός των φυσιολογικών τοκετών, η εμμηνόπαυση και ορισμένες γυναικολογικές επεμβάσεις. 

Η λύση στη χαλάρωση κόλπου
Οι αναίμακτες μικροεπεμβάσεις που αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση του κόλπου και δεν απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο.
Επιπλέον, η κολποπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται με διοδικό Laser νέας γενιάς γρήγορα και δίχως ολική νάρκωση. Με τη μέθοδο αυτή, δεν καταστρέφονται τα νεύρα της περιοχής και δε μένουν τομές ή ουλές, καθώς δεν απαιτούνται ράμματα, ενώ η αποθεραπεία παίρνει μόλις 1-2 μέρες.
Παράλληλα η αιδοιοπλαστική μπορεί, επίσης, να υποβοηθήσει στην επίλυση της ακράτειας, σε ορισμένες περιπτώσεις. Έχει παρατηρηθεί πως οι γυναίκες με ακράτεια, παρουσιάζουν και δυσμορφίες στα χείλη του αιδοίου, που εντείνουν την ακράτεια ούρων. Η περιοχή ανασχηματίζεται επιτυχώς και εξασφαλίζεται άμεσα η καλύτερη δυνατή λύση.
Με τις παραπάνω μεθόδους και τεχνικές, η γυναίκα ξεπερνά γρήγορα το πρόβλημα της ακράτειας και ξανακερδίζει την ποιότητα στη σεξουαλική της ζωή αλλά και την αυτοπεποίθησή της που ενδέχεται να έχει πληγεί.

Ο Δρ. Νίκος Ναούμ είναι εξειδικευμένος Γυναικολόγος Ειδικός στην Επανορθωτική – Κοσμητική Γυναικολογία.
Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας επικοινωνώντας με το ιατρείο μας.