Ξηρότητα κόλπου

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Η ξηρότητα κόλπου είναι μια επώδυνη κατάσταση η οποία μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή στη ζωή της γυναίκας. Παρόλα αυτά οι γυναίκες που την εμφανίζουν συχνότερα είναι αυτές που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

  Ξηρότητα κόλπου: Ποιες είναι οι συχνότερες αιτίες εμφάνισης

  Η κολπική ξηρότητα προκαλείται εξαιτίας ορισμένων καταστάσεων που επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών μιας γυναίκας. Ουσιαστικά, η μείωση στα επίπεδα των οιστρογόνων είθισται να επηρεάζει την ποσότητα του κολπικού εκκρίματος. Σε γενικές γραμμές, οι βασικότερες αιτίες που είναι υπεύθυνες για την ξηρότητα κόλπου, είναι:

  • Η εμμηνόπαυση
  • Ο θηλασμός
  • Η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών ή αντικαταθλιπτικών
  • Ορισμένες θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία

  Πώς επηρεάζει η ξηρότητα κόλπου μια γυναίκα;

  Η ξηρότητα κόλπου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα της γυναίκας εξαιτίας των ενοχλητικών συμπτωμάτων που τη συνοδεύουν. Συγκεκριμένα, τα κυριότερα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

  • Αίσθηση πόνου ή φαγούρας στην περιοχή του κόλπου
  • Αίσθηση πόνου ή δυσφορίας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
  • Ανάγκη για συχνότερη ούρηση
  • Εμφάνιση κολπικών λοιμώξεων

  Τα παραπάνω συμπτώματα έχουν άμεση επίπτωση και στην ψυχολογία της γυναίκας και την οδηγούν συχνά σε αποχή από τη σεξουαλική επαφή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι ενοχλήσεις είναι έντονες και καθημερινές με αποτέλεσμα να απαιτείται φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπισή τους.

  Πώς αντιμετωπίζεται η ξηρότητα κόλπου;

  Στη σύγχρονη εποχή η ξηρότητα κόλπου είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίζεται γιατί κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να έχει μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή και να μην έρχεται καθημερινά σε επαφή με προβλήματα της ευαίσθητης περιοχής. Ο Δρ. Νίκος Ναούμ χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της ξηρότητας κόλπου. Η κατάλληλη μέθοδος ή ο συνδυασμός αυτών επιλέγεται έπειτα από συζήτηση με την ασθενή σχετικά με τα συμπτώματα που παρουσιάζει. Οι κυριότερες μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο ιατρός είναι:

  Υαλουρονικό οξύ

  Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο, μη ζωικό και απόλυτα βιοδιασπώμενο προϊόν για γυναικολογική χρήση και συγκεκριμένα για την περιοχή του κόλπου. Το υαλουρονικό οξύ συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ξηρότητας του κόλπου, ανακουφίζοντας την ασθενή από τα συμπτώματα που τη συνοδεύουν. Συγκεκριμένα ενδείκνυται για περιπτώσεις ασθενών που βιώνουν πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, που νιώθουν έντονο αίσθημα καύσου, αυξημένη ευαισθησία ή χρόνιο ερεθισμό και κνησμό. Παράλληλα, η μέθοδος χρησιμοποιείται ευρέως σε περιπτώσεις όπου συναντώνται συχνές κολπίτιδες και ουρολοιμώξεις, προσφέροντας ανακούφιση από τα συμπτώματα.

  Αυτόλογο PRP

  Το αυτόλογο PRP (πλάσμα εμπλουτισμένο με βλαστοκύτταρα), τα τελευταία έτη χρησιμοποιείται ευρέως στη γεννητική περιοχή, προσφέροντας ανάπλαση και σύσφιξη της πάσχουσας περιοχής. Η θεραπεία ενδείκνυται για γυναίκες που παρουσιάζουν ξηρότητα του κόλπου, ερεθισμό, κνησμό ή πόνο στην περιοχή, καθώς και για περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων της περιοχής του κόλπου.

  Intima Plasma

  Η θεραπεία Intima Plasma, βελτιώνει την ποιότητα της ευαίσθητης περιοχής, προκαλώντας ενυδάτωση, αναδόμηση και σύσφιξη. Είναι επίσης μια θεραπεία που στοχεύει στην ανανέωση των μεγάλων χειλέων του αιδοίου, ενώ παράλληλα προσφέρει αναζωογόνηση του δέρματος και αναδιαμόρφωση της γεννητικής περιοχής.

  Vagi Shot

  Το θεραπευτικό πρωτόκολλο Vagi Shot υπόσχεται την αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης και την αναζωογόνηση του κόλπου. Η θεραπεία συνδυάζει δύο ευρέως διαδεδομένες θεραπευτικές μεθόδους: το υαλουρονικό οξύ και το Laser CO2. Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά τη θεραπεία, ενώ η ασθενής απολαμβάνει έναν ανανεωμένο και ενυδατωμένο κόλπο.

  Vaginal CO2

  Η σύγχρονη και επαναστατική μέθοδος με χρήση Laser CO2 (Laser Vaginal rejuvenation) αντιμετωπίζει την ήπια κολπική χαλάρωση και την ατροφία του κόλπου. Η ατροφία σε γενικές γραμμές είναι μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα καύσου, τσούξιμο και πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή αλλά και σε ξηρότητα του κόλπου. Το κλασματικό λέιζερ CO2 προάγει τη συστολή και τη σύσφιξη των ιστών στον κολπικό βλεννογόνο, κάτι που οδηγεί στην επαναφορά της φυσικής ελαστικότητας του κολπικού σωλήνα και στην παραγωγή νέου κολλαγόνου.

  ThermiVa

  Η ThermiVa αποτελεί μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία αντιμετωπίζει αισθητικά προβλήματα της γεννητικής περιοχής αλλά και θέματα ελαφριάς ακράτειας. Παράλληλα, αντιμετωπίζει την κολπική ξηρότητα οδηγώντας στην αύξηση της υγρασίας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κόλπου.

  Τα παραπάνω θεραπευτικά πρωτόκολλα μπορεί να εφαρμοστούν ξεχωριστά ή και συνδυαστικά, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας. Επικοινωνήστε με τον Γυναικολόγο Δρ. Νίκο Ναούμ για να σας κατευθύνει εξατομικευμένα και με ασφάλεια, ανάλογα με το δικό σας πρόβλημα.

  Πρόσφατα Άρθρα

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

  Δείτε αποτελέσματα ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τις Θεραπείες – Επεμβάσεις.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

  Μάθετε το ακριβές κόστος για την δική σας περίπτωση.

  Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

  για Αθήνα καλέστε στο 2108835100

  για Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310244644