κολπική ξηρότητα

Η κολπική ξηρότητα είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Προκύπτει ως αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών, αφού η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων επηρεάζει την υγρασία του κόλπου. Ωστόσο, κολπική ξηρότητα μπορεί να παρατηρηθεί και σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας για πολλούς λόγους.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν πως η κολπική ξηρότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί, για αυτό δεν συμβουλεύονται κάποιον ειδικό. Είναι σημαντικό, όμως, να επισημάνουμε πως η ξηρότητα στην περιοχή μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με σύγχρονες μεθόδους χωρίς τη χρήση ορμονών. 

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν πως η κολπική ξηρότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί, για αυτό δεν συμβουλεύονται κάποιον ειδικό. Είναι σημαντικό, όμως, να επισημάνουμε πως η ξηρότητα στην περιοχή μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με σύγχρονες μεθόδους χωρίς τη χρήση ορμονών. 

Δρ. Νίκος Ναούμ

Πώς επηρεάζει η κολπική ξηρότητα μια γυναίκα;

Η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να επηρεάσει πολλούς τομείς στη ζωή μιας γυναίκας. Αρχικά, μπορεί να ευθύνεται για πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή – γνωστό και ως δυσπαρευνία – προκαλώντας προβλήματα στη σεξουαλική της ζωή. Παράλληλα, η κολπική ξηρότητα μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση κολπικών λοιμώξεων, δημιουργώντας έντονες και καθημερινές ενοχλήσεις που χρήζουν φαρμακευτική αγωγή.

Για ποιους λόγους εμφανίζεται η κολπική ξηρότητα;

Συνήθως, η κολπική ξηρότητα συνδέεται με τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία συμβάλλουν φυσιολογικά στην ενυδάτωση και τον καθαρισμό της περιοχής. Για αυτό, η ξηρότητα είναι πιο έντονη κατά την εμμηνόπαυση ή κατά την περίοδο του θηλασμού.

Πού οφείλονται τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων;

Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων είναι:

  • Εμμηνόπαυση
  • Φάρμακα και θεραπείες για τον καρκίνο
  • Επεμβάσεις για την αφαίρεση των ωοθηκών ή της μήτρας
  • Συχνή χρήση αντιισταμινικών
  • Έντονο στρες

Ποιες είναι οι ενδείξεις για την κολπική ξηρότητα;

Η κολπική ξηρότητα μπορεί να προκαλεί πολλά και ενοχλητικά συμπτώματα, όπως:

  • Πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή
  • Αίσθημα καύσου και ερεθισμός
  • Φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε αποτελέσματα ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τις Θεραπείες – Επεμβάσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Μάθετε το ακριβές κόστος για την δική σας περίπτωση.

Πώς θεραπεύεται η κολπική ξηρότητα;

Η ξηρότητα του κόλπου μπορεί πλέον να καταπολεμηθεί με προηγμένες μεθόδους, όπως είναι η ThermiVa. Η ThermiVa αποτελεί μια μη επεμβατική διαδικασία που πετυχαίνει, εκτός των άλλων, διαστολή των ινών κολλαγόνου. Ως αποτέλεσμα αποκαθίσταται η υγρασία της περιοχής του κόλπου και αντιμετωπίζεται η κολπική ξηρότητα.

Η ThermiVa επιλέγεται από γυναίκες που δεν επιθυμούν να κάνουν λήψη ορμονών. Το θεραπευτικό πρωτόκολλο αποτελείται από 3 θεραπείες, μία ανά μήνα. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ενώ η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές της δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 12 μήνες μετά τη θεραπεία.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ThermiVa;

Η ThermiVa είναι μια απλή και ασφαλής θεραπεία που διεξάγεται χωρίς αναισθησία. Τα αποτελέσματά της είναι άμεσα ορατά, χωρίς βλάβες ή ουλές στο δέρμα. Μάλιστα, δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και για αυτό δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή μετά τη θεραπεία. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Οι γυναίκες που επιλέγουν τη θεραπεία μένουν απόλυτα ικανοποιημένες.

Ο Δρ. Νίκος Ναούμ είναι από τους πρώτους ιατρούς στην Ελλάδα που εφάρμοσαν τη μέθοδο ThermiVa. Ως γυναικολόγος γνωρίζει άψογα την ανατομία των γεννητικών οργάνων και μπορεί να εντοπίζει τη βαθύτερη αιτία της κολπικής ξηρότητας. Θα συζητήσει μαζί σας και θα επιλύσει όλες σας τις απορίες με στόχο να σας προσφέρει τη θεραπεία που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες. Προγραμματίστε κι εσείς το δικό σας διαγνωστικό ραντεβού!

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

για Αθήνα καλέστε στο 2108835100

για Γλυφάδα καλέστε στο 2108835100

για Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310244644