Οι νέες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής της γυναίκας

Η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί όλο και περισσότερες γυναίκες σήμερα. Πόσο όμως η επιστήμη μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της; Μιλήσαμε με τον Χειρουργό Γυναικολόγο και Ειδικευμένο στην Επανορθωτική Αισθητική Γυναικολογία Δρ Νικόλαο Ναούμ, για τις νέες ιατρικές θεραπείες που υπάρχουν και μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό, δίνοντας λύση σε πολλά από τα προβλήματα που την υποβαθμίζουν.

Κύριε Ναούμ, υπάρχουν τεχνικές επανορθωτικής γυναικολογίας χωρίς νυστέρι που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την εμφάνιση αλλά και τη σεξουαλική της διάθεση της γυναίκας;

Ναι, υπάρχουν θεραπείες που αναβαθμίζουν την εμφάνιση στη συγκεκριμένη περιοχή χωρίς να απαιτείται νυστέρι όπως το  αυτόλογο PRP. Γίνεται με χρήση παραγόντων από τον ίδιο τον οργανισμό της γυναίκας (όπως για παράδειγμα πλάσμα αίματος εμπλουτισμένο με βλαστοκύτταρα) και εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια στην Ιατρική Κοσμετολογία σε θεραπείες προσώπου ή σώματος. Πλέον, μπορεί να  χρησιμοποιηθεί και στη γεννητική περιοχή, για την ανάπλαση, σύσφιξη και διόρθωση αισθητικών προβλημάτων. Με τη θεραπεία αυτή μπορεί να διορθωθούν και μικρές δυσμορφίες και ασυμμετρίες της περιοχής, όπου δεν απαιτείται η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής.

Ποια άλλη θεραπεία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής;

Μια άλλη δημοφιλής θεραπεία είναι το INTIMA PLASMA. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Επανορθωτική Αισθητική Γυναικολογία, που αποδεδειγμένα προσφέρει αισθητή βελτίωση στην ποιότητα της ευαίσθητης περιοχής. Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή θεραπεία που προσφέρει ενυδάτωση και αναδόμηση στα μικρά και μεγάλα χείλη. Όπως κάθε μέρος του σώματος, έτσι και τα χείλη υπόκεινται στη διαδικασία γήρανσης. Οι γυναίκες μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα χείλη τους αλλάζουν μετά τον τοκετό ή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Το σύστημα INTIMA PLASMA  εξασφαλίζει μέσω της αναγέννησης του κολλαγόνου, την αναζωογόνηση και αναδιαμόρφωση της περιοχής.

Θέλετε να μας περιγράψετε πώς ακριβώς λειτουργεί η θεραπεία αυτή;

Το INTIMA PLASMA  δημιουργεί ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο που μοιάζει με μικρό κεραυνό που με την επαφή του με το δέρμα, και συγκεκριμένα με την περίσσειά του εξατμίζει τα υγρά των επιφανειακών ιστών, χωρίς όμως η θερμότητα που προκαλείται από τον μικρό ”κεραυνό” να διεισδύει στους ιστούς. Έτσι, οι ελαστικές ίνες του δέρματος κονταίνουν και αυξάνουν το πάχος τους με συνέπεια να έχουμε αποτέλεσμα αναίμακτου ”lifting”. Είναι ανώδυνη θεραπεία που εφαρμόζεται με τοπική αλοιφή αναισθησίας και προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα. Μπορεί να εφαρμοστεί, ανεξαρτήτως ηλικίας της γυναίκας, η διάρκειά της είναι 20 λεπτά και το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει σε 1-3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 1 μήνα.

Έχετε κάποια λύση για τις γυναίκες που δεν διεγείρονται εύκολα κατά τη σεξουαλική επαφή;

Η ιδανική θεραπεία είναι το Vagi Shot, ένα καινοτόμο, μη χειρουργικό ιατρικό θεραπευτικό πρωτόκολλο που αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση και αναζωογονεί τον κόλπο. Ο εξειδικευμένος ιατρός χρησιμοποιεί το συνδυασμό υαλουρονικού οξέος και του laser CO2(διοξειδίου) με τον κατάλληλο τρόπο για να βελτιώσει την ανταπόκριση της περιοχής.

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για το πρωτόκολλο αυτό?

Στο πρώτο στάδιο πραγματοποιείται με έγχυση υαλουρονικού οξέος ειδικά επεξεργασμένου για χρήση στη συγκεκριμένη περιοχή, με σκοπό τη σύσφιξη της εισόδου του κόλπου. Επιπλέον, αποσκοπεί να διεγείρει την κολπική και κλειτοριδική αναζωογόνηση και την ενεργοποίηση του γυναικείου συστήματος οργασμού.
Στο δεύτερο στάδιο της θεραπείας εφαρμόζουμε το μικροκλασματικό laser CO2 που επιδρά στα κολπικά τοιχώματα για την ανάπλαση των ινών κολλαγόνου στους κολπικούς ιστούς.
Μετά  την ολοκλήρωση της θεραπείας η γυναίκα ανακαλύπτει ότι η περιοχή που δέχτηκε τη θεραπεία ανταποκρίνεται καλύτερα στα σεξουαλικά ερεθίσματα. Με λίγα λόγια, έχει αυξημένες πιθανότητες για μεγαλύτερη και εντονότερη διέγερση κατά τις σεξουαλικές της επαφές.

Υπάρχει μεγάλος αριθμός γυναικών που δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό. Έχετε κάποια λύση και για αυτό;

Υπάρχει στοχευμένη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Το O-shot (ORGASM SHOT) είναι μια απλή και ασφαλής θεραπεία για τη βελτίωση της αισθαντικότητας συγκεκριμένου σημείου του κόλπου και την ενίσχυση του σεξουαλικού ερεθισμού. Επίσης, βοηθά στην αύξηση της ικανοποίησης σε γυναίκες που δυσκολεύονται να κορυφώσουν ή να έχουν οργασμό. Πραγματοποιείται με πλήρωση του σημείου Ο SPOT με έγχυση υαλουρονικού οξέος, ειδικά επεξεργασμένο για χρήση στη συγκεκριμένη περιοχή. Η διαδικασία της έγχυσης γίνεται με τοπική αναισθησία και η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά.
Οι γυναίκες μετά τη θεραπεία αναφέρουν ισχυρότερους και συχνότερους οργασμούς, αυξημένη φυσική λίπανση και μεγαλύτερη διέγερση, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Πώς μπορεί μια γυναίκα να λάβει πιο αναλυτική ενημέρωση για τις θεραπείες αυτές και να αποφασίσει ποια είναι η κατάλληλη για εκείνη θεραπεία;

Στο ιατρείο μας παρέχουμε δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία με εξειδικευμένους συνεργάτες διάρκειας 30-60 λεπτών. Κατά τη διάρκειά της η γυναίκα μπορεί να συζητήσει ό,τι την απασχολεί σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη σεξουαλική της ζωή, και γενικότερα θέματα που την απασχολούν σχετικά με τη γενετήσια περιοχή.