Αιδιοπλαστική

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Η αιδιοπλαστική αποτελεί μια καινοτόμο επέμβαση στο χώρο της Αισθητικής Γυναικολογίας. Στο 80% με 90% των περιπτώσεων, η αιδιοπλαστική αφορά τα υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδοίου. Η αιδιοπλαστική έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση της εικόνας αλλά και της ποιότητας ζωής των γυναικών. Περιλαμβάνει ένα ευρύ πλαίσιο χειρουργικών επεμβάσεων που σχετίζονται με την πλαστική των εσωτερικών χειλέων.

  Οι ανατομικές ζώνες που μπορούν να βελτιωθούν μέσω της αιδιοπλαστικής είναι οι εξής:

  Με ποιες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί η αιδιοπλαστική;

  Ανάλογα με τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας, η αιδιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με διάφορες θεραπείες της Αισθητικής Γυναικολογίας όπως:

  Σε ποιες γυναίκες προτείνεται η αιδιοπλαστική;

  Η αιδιοπλαστική προτείνεται σε γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρακτικές αλλά και ψυχολογικές δυσκολίες λόγω του μεγέθους των χειλέων του αιδοίου τους. Συνιστάται δηλαδή σε γυναίκες που λόγω αυτών των δυσμορφιών παρουσιάζουν:

  • Ενόχληση όταν φορούν στενά ρούχα και εσώρουχα
  • Κνησμό
  • Ερεθισμό
  • Αυξημένα κολπικά υγρά
  • Δυσοσμία κυρίως κατά τους θερινούς μήνες
  • Κολπίτιδες σε τακτά χρονικά διαστήματα
  • Ανασφάλεια κατά τη σεξουαλική επαφή
  • Μειωμένη αυτοπεποίθηση
  • Ενόχληση κατά τη σωματική άσκηση

  Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αιδιοπλαστικής;

  Η αιδιοπλαστική στοχεύει κατά βάση στη μείωση του μεγέθους των χειλέων που παρουσιάζουν χαλάρωση. Το μέγεθος αυτών καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος των χειλέων όπως η εγκυμοσύνη, ορμονικές διαταραχές αλλά και η πάροδος του χρόνου. Η εξέλιξη της αιδιοπλαστικής τα τελευταία χρόνια την καθιστά μια επέμβαση ρουτίνας η οποία έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και μικρή ταλαιπωρία. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα αυτής είναι:

  • Συμβάλλει θετικά στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας
  • Λύνει κάθε αισθητικό πρόβλημα
  • Δεν αφήνει ουλές
  • Δεν προκαλεί πόνο
  • Πραγματοποιείται σε ένα διάστημα 45’ με 1,5 ώρα
  • Έχει μικρό χρόνο αποθεραπείας
  • Δεν παρουσιάζει συχνά επιπλοκές

  Η επέμβαση

  Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και αντιμετωπίζεται αναλόγως. Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός μίας ώρας, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά με κάποια άλλη αισθητική χειρουργική επέμβαση. Για την αιδιοπλαστική μπορεί να εφαρμοστεί είτε τοπική αναισθησία είτε γενική αναισθησία, ανάλογα με τις ανάγκες της γυναίκας και το πλάνο θεραπείας που αποφασίστηκε. Μόλις ολοκληρωθεί το χειρουργείο, γίνονται πολύ λεπτά ράμματα τα οποία απορροφάει ο οργανισμός και συμβάλλουν στη σύγκλιση του δέρματος. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ήπιας έως ελάχιστης έντασης και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα. Το πρώτο εικοσιτετράωρο ενδέχεται να υπάρχει μια ελαφριά αιμορραγία. Για τον λόγο αυτό, τουλάχιστον για την πρώτη ημέρα, συστήνεται η παραμονή στο κρεβάτι.

  Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να είναι άμεση. Την ίδια μέρα μπορεί να κάνει μπάνιο ή να οδηγήσει και την επόμενη να επιστρέψει στην εργασία της. Ωστόσο, κρίνεται απαραίτητη η αποχή από έντονη φυσική άσκηση για περίπου 10 μέρες. Επιπλέον, η γυναίκα μπορεί να έχει ξανά σεξουαλικές επαφές μετά από ένα διάστημα περίπου 3 με 4 εβδομάδων.

  Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν παρουσιάζονται επιπλοκές έπειτα από ένα χειρουργείο αιδιοπλαστικής. Εάν ωστόσο η γυναίκα παρουσιάσει την οποιαδήποτε επιπλοκή, μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με τον γιατρό της.

  Ο Γυναικολόγος Ιατρός Δρ. Νίκος Ναούμ διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέματα αιδιοπλαστικής. Ανάμεσα στις διακρίσεις που έχει, του έχει απονεμηθεί το βραβείο Salus Index Awards 2019 Best Practices in Medicine για την Επανορθωτική – Αισθητική Γυναικολογία. Στόχος της κάθε επέμβασης είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής της γυναίκας, μέσω της λειτουργικής και αισθητικής φροντίδας της πιο ευαίσθητης περιοχής του σώματός της. Επικοινωνήστε μαζί του για περισσότερες πληροφορίες.

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

  Δείτε αποτελέσματα ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τις Θεραπείες – Επεμβάσεις.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

  Μάθετε το ακριβές κόστος για την δική σας περίπτωση.

  Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

  για Αθήνα καλέστε στο 2108835100

  για Θεσσαλονίκη καλέστε στο 2310244644